Η Lady Gaga κατηγορείτε ότι «έκλεψε» το οσκαρικό «Shallow»

Το τραγούδι «Shallow» ήταν η απόλυτη επιτυχία της χρονιάς, και χάρισε στη Lady Gaga το πρώτο της βραβείο Oscar για την ερμηνεία της.

Ωστόσο, είναι αντιμέτωπη με τις κατηγορίες ότι το τραγούδι, που έγραψε η ίδια μαζί με τους Andrew Wyatt, Anthony Rossomando και Mark Ronson, είναι «κλεμμένο».

Συγκεκριμένα, ο συνθέτης Steve Ronsen κατηγορεί τη Gaga ότι τρία συγκεκριμένα σημεία του «Shallow» είναι ακριβώς ίδια με το τραγούδι του «Almost», και απειλεί τη τραγουδίστρια ότι θα διεκδικήσει τα δικαιώματα του στα δικαστήρια.

Ο τραγουδοποιός ζητάει πολλά εκατομμύρια για να μην πάει στα δικαστήρια τη τραγουδίστρια, ωστόσο όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, Orin Snyder, η κίνηση αυτή είναι «ξεδιάντροπα εκβιαστική» και η πελάτισσά του δεν σκοπεύει να υποχωρήσει.

Η νομική ομάδα της Lady Gaga επισημαίνει ότι το μουσικό μοτίβο των τριών σημείων στο οποίο αναφέρεται ο Ronsen είναι πολύ κοινό στα μουσικά κομμάτια και μπορεί να εντοπιστεί σε πολλά τραγούδια που γράφτηκαν χρόνια πριν, ακόμα και στο «Dust In The Wind» που κυκλοφόρησε το 1978, επισημαίνοντας ότι το «Shallow» δεν μοιάζει σε τίποτα με το «Almost».