Η Jennifer Aniston μιλά για τα παιδιά με καρκίνο

Η Jennifer Aniston μιλά για τα παιδιά με καρκίνο

Η Jennifer Aniston είναι μια από τις γυναίκες με δύναμη και χρησιμοποιεί αυτή τη δύναμη της για καλό. Όχι μόνο ως προς τον εαυτό της αλλά και ως προς ανθρώπους με καθόλου δύναμη.

Μάλιστα, εδώ και χρόνια συνεισφέρει οικονομικά και σε επίπεδο ενημέρωσης στο St Jude Children’s Hospital, έναν μεγάλο οργανισμό στις ΗΠΑ με παραρτήματα σε διάφορες χώρες, που ασχολείται με παιδιά με ανίατες ασθένειες, κυρίως λευχαιμία και καρκίνους.

Στο επερχόμενο τεύχος του Variety που έχει συνεντεύξεις από γυναίκες της βιομηχανίας με ισχυρή φωνή και χαρακτήρα, η Aniston αποκαλύπτει πως ξεκίνησε η ενασχόλησή της με το ερευνητική κέντρο του St. Jude.

Ήταν η Μάρλο Τόμας, η ηθοποιός που κάνει στα Φιλαράκια τη μητέρα της, αυτή που την μύησε στα του οργανισμού. Και σήμερα η Jennifer Aniston υψώνει περισσότερο τη φωνή της γι΄αυτά τα παιδιά.

«Βλέπεις αυτά τα μικρά θαύματα, αυτούς τους ήρωες να αντιμετωπίζουν κάτι που κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζει. Ξεκίνησα κάνοντας οτιδήποτε μπορούσα να κάνω. Γνώρισα τα παιδιά κι είναι πραγματικά μικροί ήρωες. Θυμάμαι ένα κοριτσάκι που αναφερόταν στους όγκους της ως «τα μικρά μου κτήματα», γιατί δεν ήθελαν να λένε μπροστά της τη λέξη «καρκίνος».

Όλο αυτό σε αναγκάζει να βάλεις τα πράγματα κάτω από νέο πρίσμα. Τα περισσότερα παιδιά είναι από περιοχές που δεν παρουσιάζονται ευκαιρίες για ένα εισόδημα αντίστοιχο με τις οικογένειες που έχουν την τύχη να το διαθέσουν για τα παιδιά τους. Κάθε χρόνο μου στέλνουν από την κλινική μια ευχετήρια κάρτα στα γενέθλια μου κι έχει πάνω τα πρόσωπα όλων των παιδιών. Και κάθε ένα την υπογράφη. Τους συμπεριφέρονται σαν αγγέλους. Γιατί τέτοιοι είναι».