Η Itziar Ituño αποκαλύπτει ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό της όταν ακούει τη λέξη Ελλάδα

Η Itziar Ituño αποκαλύπτει ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό της όταν ακούει τη λέξη Ελλάδα

Συνέντευξη στο site oneman.gr, παραχώρησε ο Itziar Ituño.

Το όνομά της είναι Itziar Ituño Martínez. Έτσι όμως τη γνωρίζουν μόνο στο Μπασαούρι, το μικρό χωριό που γεννήθηκε και μένει λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μπιλμπάο στη Χώρα των Βάσκων.

Στην υπόλοιπη Ισπανία και όλον τον κόσμο είναι γνωστή αλλιώς. Πρώτα ως η σκληρή Inspectora Raquel Murillo που κυνηγούσε τους ληστές που μπήκαν στο Νομισματοκοπείο της Μαδρίτης κι έπειτα ως Lisboa.

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια μεταξύ άλλων μιλά αγάπη της για την Ελλάδα, αλλά και την απίστευτη επιτυχία του La Casa de Papel ρίχνοντας το απαραίτητο spoiler ύπαρξης πέμπτου κύκλου.

Ελλάδα. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό σου όταν ακούς τη λέξη Ελλάδα;

“Ουάου. Ελλάδα. Το Αιγαίο, τα νησιά, αυτό το μοναδικό τιρκουάζ χρώμα των νερών. Εντάξει η πρώτη φορά που άκουσα τη λέξη Ελλάδα ήταν στο σχολείο. Είχα μαγευτεί από την ελληνική μυθολογία που κάναμε στο σχολείο, από τις εικόνες που είχα δει για τον Παρθενώνα. Έχω έρθει μόνο στην Αθήνα, συμμετέχοντας σε ένα κοινωνικό forum.

Οι Έλληνες για μένα είναι κάτι πολύ κοντά στους Ισπανούς. Από πλευράς χαρακτήρα, μεσογειακού ταπεραμέντου. Ελπίζω να επισκεφτώ ξανά σύντομα τη χώρα σας”.

Casa de Papel. Ειλικρινά πιστεύατε – όλοι οι πρωταγωνιστές – ότι αυτή η ταινία θα μπορούσε να έχει αυτήν την απίστευτη επιτυχία όταν ξεκίνησε;

“Όχι, όχι. Κανείς δεν θα μπορούσε να το φανταστεί. Είναι απίστευτο, απίστευτο”.

Περπατάς φυσιολογικά στο δρόμο ή σε σταματούν;

“Εντάξει (γέλια). Υπάρχει κόσμος που έρχεται προς εμένα τρέχοντας. Με αναγνωρίζει ο κόσμος. Όταν θέλω να ήρεμη – ή τώρα που επιτρέπεται μόνο το περπάτημα – πάντα έρχεται κάποιος και μου μιλά. Μάς σταματούν στο αεροδρόμιο, παντού. Πάντα για παράδειγμα έρχεται κάποιος κοντά σου, δείχνει με το δάχτυλο και λέει: “Εσύ είσαι από το Casa de Papel”;”