Η Google, το Facebook, και το «νομικό χάος» ως προς τη σάρωση προσώπου

Η Google, το Facebook, και το «νομικό χάος» ως προς τη σάρωση προσώπου

Πότε πρέπει οι εταιρείες να λαμβάνουν άδεια χρήσης βιομετρικών δεδομένων όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα ή το πρόσωπό σας; Η ερώτηση είναι ένα καυτό θέμα στο Ιλινόις, όπου ένας αμφιλεγόμενος νόμος έχει βάλει στο στόχαστρο τους τεχνολογικούς γίγαντεςFacebook και Google, ενδεχομένως εκθέτοντάς τους σε ευθύνες δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα εργαλεία τους αναγνώρισης προσώπου.

Η Google ένιωσε ανακούφιση την περασμένη εβδομάδα όταν ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο διαπίστωσε ότι το εργαλείο Google Photos, το οποίο σαρώνει πρόσωπα για να δημιουργήσει άλμπουμ του ίδιου ατόμου, δεν παραβίασε τον νόμο. Σε μια απόφαση 28 σελίδων, ο Αμερικανός δικαστής Edmond Chang είπε ότι η Google πράγματι σάρωνε πρόσωπα χωρίς άδεια – αλλά οι θιγόμενοι δεν είχαν κάποια βλάβη και συνεπώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις αποζημίωσης σύμφωνα με το νόμο, ο οποίος παρέχει στα θύματα από 1.000 έως 5.000 δολάρια ανά παραβίαση.

Εκ πρώτης όψεως, η απόφαση είναι ενθαρρυντική για το Facebook, το οποίο έχασε μια υπόθεση το περασμένο έτος που αφορούσε ένα εργαλείο «ετικέτας» που αναγνωρίζει πρόσωπα όταν οι χρήστες δημοσιεύουν φωτογραφίες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com