Η Gillian Anderson μιλάει για τον ρόλο της ως Margaret Thatcher στο The Crown

Η Gillian Anderson μιλάει για τον ρόλο της ως Margaret Thatcher στο The Crown

Όπως έχει γίνει γνωστό, στις 15 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει η 4η season της σειράς The Crown.

Μάλιστα, σε αυτή τη νέα season η σειρά ανοίγει το κεφάλαιο που αφορά τον γάμο της Πριγκίπισσας Diana με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Tο να υποδύεσαι αναγνωρίσιμους ανθρώπους έχει πολλές προκλήσεις λέει η Gillian Anderson, που όπως αναφέρει το δυσκολότερο που έχει κάνει στην καριέρα της είναι να υποδυθεί τη Σιδηρά Κυρία, Margaret Thatcher στη νέα σεζόν του «The Crown».

Η Thatcher μπαίνει στην τηλεοπτική σειρά του Netflix και η ηγέτιδα του πολωτικού Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας θα βρεθεί στο απόγειό της τηλεοπτικής τουλάχιστον καριέρας της μέσα από την ερμηνεία της Anderson.

Η ηθοποιός είπε ότι δεν χρησιμοποίησε προσθετικά, ούτε καν δόντια, αλλά βασίστηκε στη γλώσσα του σώματος και τις φωνητικές ιδιομορφίες της Margaret Thatcher για να συλλάβει και να αποτυπώσει την Βρετανίδα πρωθυπουργό.

«Έπρεπε να κρατάω το στόμα μου με τον σωστό τρόπο. Τότε είχε πολύ συγκεκριμένο τρόπο στο πως κινούσε το κεφάλι της και το έκλινε προς τα εμπρός. Αρχίζεις να βάζεις αυτά τα πράγματα μαζί, σαν παζλ, και κάποια στιγμή καταλήγεις στο βασίλειο της Margaret Thatcher», είπε η Gillian Anderson.

Η Margaret Thatcher ήταν η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας και η 11χρονη θητεία της ήταν η μεγαλύτερη του 20ού αιώνα.

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών το 2013.

Η νέα σεζόν του «The Crown», καλύπτει την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Βόρεια Ιρλανδία και τον πόλεμο των Falklands. Θα απεικονίσει επίσης τον δυστυχισμένο γάμο του Πρίγκιπα Τσαρλς και της Πριγκίπισσας Ντιάνα, όπου υποδύεται η Emma Corrin.

Μάλιστα, η Anderson είπε ότι την πρώτη φορά που συνάντησε την Corrin στο πλατό και φορούσαν και οι δύο το μέικ απ και τα ρούχα των ηρώων τους: «ήταν σαν για μια στιγμή να ήταν μέσα στο Μουσείο της Μαντάμ Τισό». 

«Πολλοί άνθρωποι την υποδύθηκαν οπότε αυτό είναι πάντα λίγο τρομακτικό», είπε η Gillian Anderson αναφερόμενη στην εμβληματική ερμηνεία της Meryl Streep, που απέσπασε και δικαιωματικά το Όσκαρ Α’ γυναικείου Ρόλου το 2012 για τη «Σιδηρά Κυρία».

«Επίσης, υπήρξε ξεχωριστή προσωπικότητα και οι άνθρωποι έχουν πολύ ισχυρές και συγκεκριμένες απόψεις για εκείνη. Υπάρχει τόσος πλούτος στον χαρακτήρα και την ιστορία», είπε η Gillian Anderson.