“Η Gillian Anderson είναι καλύτερη στον ρόλο της Thatcher από τη Meryl Streep”

“Η Gillian Anderson είναι καλύτερη στον ρόλο της Thatcher από τη Meryl Streep”

Ο 4ος κύκλος του The Crown είναι πλέον διαθέσιμος στο Netflix και μάλλον έχει φέρει δυσαρέσκεια στο Παλάτι μιας και αναφέρεται στη δεκαετία του ’80 και τον ταραχώδη γάμο του Πρίγκιπα Καρόλου με την Νταϊάνα.

Στον νέο κύκλο εκτός από την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέπουμε και την της Margaret Thatcher που υποδύεται η Gillian Anderson.

Ωστόσο, η ηθοποιός στον ρόλο της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, συγκεντρώνει μέχρι στιγμής τον μεγαλύτερο έπαινο.

To 2012, η Meryl Streep είχε κερδίσει Oscar για την ερμηνεία της στη βιογραφική ταινία της Margaret Thatcher, The Iron Lady (Η Σιδηρά Κυρία).

Kριτικοί και δημοσιογράφοι μεγάλων sites και εφημερίδων του εξωτερικού, χαρακτηρίζουν την Gillian Anderson πολύ καλύτερη της Meryl Streep.

H Independent έγραψε: “Η Anderson κατάφερε για πρώτη φορά να κάνει κάτι εξαιρετικό, έκανε την ιστορική φιγούρα να αισθάνεται σαν πραγματικός άνθρωπος”.

Ο Hank Stueve της Washington Post σχολίασε: “Τα κορυφαία νέα αυτή τη στιγμή είναι η συγκλονιστική και ακριβής απεικόνιση της Anderson ως Θάτσερ, η οποία είναι και πολύ καλύτερη της Streep”.

Το Entertainment Weekly χαρακτήρισε την ερμηνεία της Gillian Anderson άκρως “φυσική” ενώ η Kristi Turnquist του The Oregonian σχολίασε πως αν και με σφιγμένο σαγόνι όπως απαιτούσε ο ρόλος, κατάφερε να ξεδιπλώσει τις ικανότητές της.

Κριτικοί του “The Playlist” πρόσθεσαν ότι η Anderson θα είναι η μόνη που θα έπρεπε να υποδύεται τη Thatcher μετά από την ερμηνεία που χάρισε στο The Crown.

Ωστόσο, δεν ήταν όλοι εντυπωσιασμένοι.

Η Rebecca Nicholson της Guardian έγραψε: “η Anderson παραδείχνει καλή και γλυκιά, ενώ ο τόνος της φωνής της είναι ασταμάτητος” και ο κριτικός Peter Bradshaw δημοσίευσε τις απόψεις του στο Twitter σε μια δημοσίευση που έγραφε:

«Πολύ μου άρεσε το The Crown, αλλά η Gillian Anderson παίζει τη Margaret Thatcher πολύ ξεπερασμένα και περίεργα».

Μάλιστα, στα social media γίνεται χαμός με τους περισσότερους χρηστές να απαιτούν η Gillian Anderson να πάρει βραβείο…τώρα!