Η Claire Foy επέστρεψε στο The Crown και την 4η season ως Βασίλισσα Ελισάβετ

Η Claire Foy επέστρεψε στο The Crown και την 4η season ως Βασίλισσα Ελισάβετ

Με το γοητευτικό μείγμα της μυθοπλασίας και των πραγματικών χαρακτήρων, η νέα σεζόν του The Crown που είναι πλέον διαθέσιμη στο Netflixέχει καταφέρει να συναρπάσει το κοινό και να γίνει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες με την ιστορία της πιο διάσημης πριγκίπισσας του 20ου αιώνα κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Η Claire Foy που έπαιξε τη Βασίλισσα Ελισάβετ στις δυο πρώτες season, επιστρέφει στην σειρά του Netflix.

Συγκεκριμένα η ηθοποιός κάνει μια σύντομη εμφάνιση στο 8ο επεισόδιο της 4ης season, επαναλαμβάνοντας τον ρόλο της ως η νεαρή Βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Ενώ η Olivia Colman ενσαρκώνει τη Βασίλισσα σε ολόκληρη τη 4η σεζόν, η οποία καλύπτει την περίοδο της Margaret Thatcher ως πρωθυπουργού στη δεκαετία του 1980, η Claire Foy επιστρέφει για την εναρκτήρια σκηνή του επεισοδίου στο οποίο η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ δίνει μια ομιλία για τα 21α γενέθλιά της από το Κέιπ Τάουν, αφιερώνοντας τη ζωή της στην υπηρεσία της Κοινοπολιτείας.

Το επεισόδιο με τίτλο 48:1, τεκμηριώνει την ένταση μεταξύ της μονάρχης και της πρωθυπουργού Thatcher για τις απόψεις τους σχετικά με την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Νότια Αφρική για να αποθαρρύνει το Απαρτχάιντ, με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ να προσπαθεί να πείσει την Margaret Thatcher να προσχωρήσει σε άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας για την υποστήριξη των μέτρων.

Μάλιστα, στην αρχή του επεισοδίου, οι θεατές παρακολουθούν την Claire Foy να αναδημιουργεί την ομιλία γενεθλίων της Βασίλισσας του 1947, στην οποία δηλώνει «ολόκληρη η ζωή της, είτε είναι μεγάλη είτε μικρή, θα αφιερωθεί στην υπηρεσία της [Κοινοπολιτείας]».

«Ανήμερα των 21ων γενεθλίων μου, καλωσορίζω δράττομαι της ευκαιρίας να απευθυνθώ σε όλους τους λαούς της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Όπου κι αν ζουν, από όποια φυλή κι αν κατάγονται και όποια γλώσσα κι αν μιλάνε», είπε η Βασίλισσα Ελισάβετ.

«Δηλώνω ενώπιον σας ότι όλη μου η ζωή, είτε μακρά είτε σύντομη, θα αφιερωθεί στην δική σας υπηρεσία και στην υπηρεσία της μεγάλης οικογένειας μας στην οποία ανήκουμε όλοι», κατέληξε η Βασίλισσα, προσθέτοντας:

«Ο Θεός να με βοηθήσει να τμήσω τον όρκο μου και ο Θεός να έχει καλά και εσάς που θέλετε να τον μοιραστούμε.»

Η Claire Foy ξεκίνησε το ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β στην 1η και την 2η σεζόν του The Crown από το 2016 έως το 2017, κερδίζοντας μια Χρυσή Σφαίρα και ένα Emmy για τις παραστάσεις της.

Απεικόνισε την βασιλιά μονάρχη μεταξύ των ετών 1947 και 1964, προτού η Olivia Colman αναλάβει να παίξει το ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ Β ‘μεταξύ των ηλικιών 38 και 64 στην 3η και 4η season.

Ο δημιουργός του The Crown, Peter Morgan αποκάλυψε ότι σκέφτεται τρόπους να φέρει πίσω την Colman για ένα παρόμοιο καμέο στην 5η σεζόν της παράστασης, η οποία θα δει την Imelda Staunton να αναλάβει το ρόλο της Βασίλισσας.