Η Beyoncé και ο Jay-Z αφιέρωσαν τη συναυλία τους στην Αρίθα Φράνκλιν

Η Beyoncé και ο Jay-Z αφιέρωσαν τη συναυλία τους στην Αρίθα Φράνκλιν

Τη Δευτέρα 13/8, η Αρίθα Φράνκλιν ήταν στο μυαλό όλων στο Ντιτρόιτ, τη γενέτειρα της. Με την Beyoncé και το Jay-Z να ξεκινούν το show «On The Run II Tour» στο Ford Field, αφιερώνοντας το στη Φράνκλιν, της οποίας η κατάσταση υγείας είναι κρίσιμη.

«Σε αγαπάμε και σε ευχαριστούμε για όλη την όμορφη μουσική» είπε η Beyoncé.

Στο παρελθόν, υπήρξε μελανό σημείο στις σχέσεις της Αρίθα με την Beyoncé. Στα βραβεία Grammy του 2008, η δεύτερη είχε αναφερθεί στην Τίνα Τάρνερ ως «Βασίλισσα». Η Φράνκλιν, ευρέως αποδεκτή ως «Η Βασίλισσα της Σόουλ» χαρακτήρισε, σε γραπτή ανακοίνωση, αυτό που είπε η Beyoncé ως «φτηνιάρικη απόπειρα αντιπαράθεσης», αν και έκλεισε την ανακοίνωσή της με ένα «με αγάπη στη Beyoncé, όπως και να ‘χει».

Πάντως, η Αρίθα υπερασπίστηκε την Beyoncé όταν την κατηγόρησαν πως απλώς κινούσε τα χείλη της και δεν τραγουδούσε τον Εθνικό Ύμνο στην πρώτη ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα.

Η υγεία της 76χρονης Αρίθα βαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η τελευταία φορά που τραγούδησε ήταν στις 7 του περασμένου Νοεμβρίου, σε event στη Νέα Υόρκη του Elton John AIDS Foundation. Η οικογένειά της έχει παρακαλέσει για «προσευχές για την Αρίθα και σεβασμό της ιδιωτικότητάς της».

Πηγή: cnn.gr