Η Beyoncé έκανε επιπλέον δωρεά 1 εκατ. δολ. σε μικρές επιχειρήσεις μαύρων ιδιοκτητών

Η Beyoncé έκανε επιπλέον δωρεά 1 εκατ. δολ. σε μικρές επιχειρήσεις μαύρων ιδιοκτητών

Το ποσό του 1 εκατ. δολ. επιπλέον σκοπεύει να δωρίσει η Beyoncé, μέσω του ιδρύματος BeyGOOD σε μικρές επιχειρήσεις μαύρων των ΗΠΑ.

Η εταιρεία της συνεργάζεται ήδη από τον Ιούλιο με τον οργανισμό πολιτικών δικαιωμάτων των μαύρων, NAACP, με σκοπό να βοηθήσουν στην «ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και τη διασφάλιση της οικονομικής ενδυνάμωσης των μαύρων επιχειρήσεων».

Η τραγουδίστρια έχει μιλήσει προηγουμένως για το πώς η μάχη κατά της πανδημίας επηρεάζει δυσανάλογα τους Αφροαμερικανούς πολίτες.

Σε ένα τηλεοπτικό μήνυμά της κατά τη συναυλία Together At Home είχε πει πως «Αυτός ο ιός σκοτώνει τους μαύρους ανθρώπους με ένα εξαιρετικά ανησυχητικό ποσοστό εδώ στην Αμερική».

Σημείωσε δε πως ο αντίκτυπος ήταν ιδιαίτερα υψηλός επειδή οι μαύροι Αμερικανοί «ανήκουν σε βασικά μέρη του εργατικού δυναμικού, που δεν έχουν την πολυτέλεια να εργάζονται από το σπίτι», συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στον τομέα παράδοσης, μεταφορών αλληλογραφίας κ.λπ.

«Παρακαλώ προστατευτείτε. Είμαστε μία οικογένεια και σας χρειαζόμαστε» είπε στο μήνυμά της η Beyoncé.

Τα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ υποδηλώνουν ότι το 33% των ατόμων που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τον ιό είναι Αφροαμερικανοί, ωστόσο αποτελούν μόνο το 13% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Επιχορηγήσεις 10.000 δολ. έχουν μέχρι στιγμής δοθεί σε 20 επιχειρήσεις και θα υπάρξει ένας δεύτερος γύρος αιτήσεων αργότερα αυτό το μήνα.