Η Anna Wintour έρχεται στην Ελλάδα για τη Vogue Greece

Η Anna Wintour έρχεται στην Ελλάδα για τη Vogue Greece

Με αφορμή τα 100 χρόνια της εφημερίδας «Καθημερινή», το περιοδικό Vogue Ελλάδας που δίνεται μαζί διοργανώνει ένα συνέδριο, στο οποίο ομιλήτρια θα είναι και η διευθύντρια της αμερικανικής Vogue, Anna Wintour.

Στις 27 Νοεμβρίου, το πρώτο συνέδριο της Vogue Greece “Change Makers” θα φιλοξενήσει την θρυλική Editor-in-Chief της Αμερικάνικης Vogue, Anna Wintour μαζί με σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της μόδας.

Αυτή πρόκειται να είναι η πρώτη εμφάνιση της Anna Wintour σε συνέδριο τέτοιου βεληνεκούς, μετά την ανακοίνωση του τίτλου της ως Global Content Advisor της Vogue παγκοσμίως.

Το συνέδριο Change Makers θα αποτελείται από τρεις βασικούς πυλώνες: Ο πρώτος πυλώνας θα αφορά την ηθική μόδα και την ευσυνείδητη κατανάλωση, ο δεύτερος πυλώνας θα αφορά τη διαφορετικότητα (diversity) και ο τρίτος θα αφορά την γυναικεία ενδυνάμωση.

Την Anna Wintour θα πλαισιώνουν διεθνείς προσωπικότητες του χώρου, όπως η δημοσιογράφος των New York Times, Dana Thomas, η Cara Smyth, ιδρύτρια του Fair Fashion Center (FFC), όπως και Έλληνες σχεδιαστές μόδας, σε μία συζήτηση που θα αφορά τη συμβολή της γυναίκας στο μέλλον της μόδας, την πορεία τους μέσα σε αυτόν και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με αφορμή τις ηθικές αξίες που πρεσβεύει ο όμιλος Conde Nast και η Vogue και αφορούν τον ρόλο της μόδας στο μέλλον. Επίκεντρο της προσοχής αποτελεί η βιωσιμότητα, με τους σχεδιαστές να κάνουν μία τεράστια στροφή προς αυτήν – δημιουργώντας ρούχα για τα οποία χρησιμοποίησαν υλικά από παλαιότερες συλλογές τους (upcycling) – ενώ η ηθική και η ευσυνείδητη κατανάλωση αποτελούν πλέον αναγκαιότητες.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, η Anna Wintour πρόκειται να συζητήσει και με την Θάλεια Καραφυλλίδου, διευθύντρια της ελληνικής Vogue, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία και στο κοινό να απευθύνει τις ερωτήσεις του.

Πηγή: www.lifo.gr