Η ώρα των Τιτάνων: Η Titan Black µετατρέπει τα masterpieces ρολόγια της Rolex σε µοναδικά έργα τέχνης

Η ώρα των Τιτάνων: Η Titan Black µετατρέπει τα masterpieces ρολόγια της Rolex σε µοναδικά έργα τέχνης

Ο συνιδρυτής της Rolls Royce, Sir Frederick Henry Royce, είπε στις αρχές του 20ού αιώνα: «Πάλεψε για την τελειότητα σε ό,τι κάνεις. Πάρε το καλύτερο που υπάρχει και κάν’ το ακόµα καλύτερο. Αν δεν υπάρχει, σχεδίασε το».

Αυτοκίνητα, κοσµήµατα, έργα τέχνης και ρολόγια είναι αντικείµενα που ανήκουν σε διάσηµες προσωπικές συλλογές ανθρώπων µε πάθος για την πολυτέλεια, τη σπανιότητα ή πολλές φορές τη µοναδικότητα, οι οποίοι διαθέτουν αστρονοµικά ποσά σε δηµοπρασίες ή ιδιωτικές αγοραπωλησίες.

Εξάλλου, τα περισσότερα από τα παραπάνω όχι µόνο δεν χάνουν την αξία τους, αλλά, επιπλέον, γίνονται στο πέρασµα του χρόνου ανεκτίµητα. Τα ρολόγια χειρός, σύµβολο κοινωνικής ισχύος και οικονοµικού status στον δυτικό κόσµο, έχουν κατοχυρώσει εδώ και δεκαετίες τη θέση τους ανάµεσα στα πολυτελή αξεσουάρ, µε την τέχνη της ωρολογοποιίας να έχει κάνει θεαµατικά βήµατα, προσεγγίζοντας όλο και περισσότερο την τελειότητα − τάση που προκαλεί και την εκρηκτική αύξηση των τιµών των ρολογιών διάσηµων οίκων. Το ακριβότερο ρολόι που δηµοπρατήθηκε ποτέ ήταν ένα Patek Philippe (ref. 1518) του 1943, το οποίο «χτύπησε» το ποσό των 11 εκατ. δολαρίων, σε δηµοπρασία του οίκου Phillips τον περασµένο Νοέµβριο, στη Γενεύη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com