Η Φώφη Γεννηματά μιλάει για τη μάχη της με τον καρκίνο

Η Φώφη Γεννηματά μιλάει για τη μάχη της με τον καρκίνο

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μεσάνυχτα», βρέθηκε  η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και αποκάλυψε πως μίλησε για αυτό στα τρία της παιδιά.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα. Ότι η μικρή σου κόρη μπορεί να μην θυμάται καν πώς είσαι. Να μην θυμάται τη μορφή σου, τη φωνή σου, το χάδι σου. Τουλάχιστον εγώ με την αδερφή μου ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας. Προλάβαμε να ζήσουμε έστω αυτό το σύντομο διάστημα μαζί τους. Πήραμε πάρα πολύ αγάπη. Με έπιανε τρόμος στη λογική ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό.

Για πολλά χρόνια ζούσα με το σκεπτικό. Ότι ο καρκίνος του μαστού κάποια στιγμή θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα. Μετά η καθημερινότητα μας ξεπέρασε και αρχίσαμε να ζούμε φυσιολογικά. Το βγάλαμε από τη ζωή μας, αλλά επανήλθε και αφού επανήλθε μάθαμε να ζούμε με αυτό.

Όλα έγιναν αστραπιαία. Ήταν Σάββατο όταν το διαπίστωσα. Τη Δευτέρα χειρουργήθηκα και το επόμενο Σάββατο ήμουν σε ένα συνέδριο και μιλούσα από το βήμα. Το ανακάλυψα από πρόληψη. Η πρόληψη μπορεί να σώσει τη ζωή σου. Νόσησε και η αδερφή μου, αλλά ευτυχώς είναι και εκείνη καλά σήμερα.

Από την πρώτη στιγμή μίλησα στην κόρη μου την Αιμιλία για τον καρκίνο. Όταν μεγάλωσαν και τα άλλα μου παιδιά τους είπα τι συνέβη. Η μεγάλη μου κόρη ήταν τότε εννιά. Της είπα την αλήθεια. Πιστεύω ότι πρέπει στα παιδιά μας να λέμε αλήθεια. Μόνο έτσι χτίζονται οι σχέσεις εμπιστοσύνης. Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τα παιδιά και εξάλλου επηρεάζεται και η δική τους ζωή», εξομολογήθηκε η Φώφη Γεννηματά.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.