Η συγκινητική εξομολόγηση του Κώστα Χαρδαβέλλα για τη μάχη του με τον καρκίνο

Η συγκινητική εξομολόγηση του Κώστα Χαρδαβέλλα για τη μάχη του με τον καρκίνο

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσάνυχτα», βρέθηκε ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Ο δημοσιογράφος μεταξύ άλλων μίλησε για την εποχή που διαγνώστηκε με καρκίνο, ενώ αποκάλυψε πώς αντιμετώπισε αυτό το σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του, αλλά και τη στιγμή που του ανακοινώθηκαν τα άσχημα νέα.

«Αναθεώρησα πολλά όταν διαγνώστηκα με καρκίνο το 2009 στους λεμφαδένες. Είναι σκληρό πράγμα. Το ανακάλυψα τυχαία. Μου είχε βγει στον ουρανίσκο ένα εξόγκωμα μικρό και νόμιζα ότι ήταν από το δόντι μου. Πήγα στον γιατρό και μου είπε ότι είναι καρκίνος. Ήταν άγρια η στιγμή που μου το ανήγγειλαν. Εγώ τότε έκανα στο Alter τον “Αθέατο Κόσμο” και τις “Πύλες του ανεξήγητου”.

Όταν ρώτησα τον γιατρό “πόσο χρόνο έχω;” μου έδειξε τον ουρανό, ότι ο Θεός ξέρει. Ούτε οι γιατροί ξέρουν, ούτε εσύ, ούτε κανείς, ο Θεός ξέρει τι θα γίνει. Ήταν Ιούλιος τότε, έκανα χημειοθεραπείες Ιούλιο και Αύγουστο. Τον Σεπτέμβριο πήγα στην εκπομπή, μείον 40 κιλά. Το είπα στους συνεργάτες μου όταν κάναμε την πρώτη σύσκεψη για να προετοιμάσουμε την εκπομπή της νέας σεζόν. Είχα δέκα δημοσιογράφους στην ομάδα μου και τους έπιασαν τα κλάματα όταν με είδαν.

Η ψυχή μου ξέρει πώς έκανα την εκπομπή εκείνο το βράδυ. Ζαλιζόμουν και φοβόμουν ότι θα καταρρεύσω. Ήθελα να αποδείξω κυρίως στον εαυτό μου ότι είμαι όρθιος, ζωντανός και δυνατός. Θα κερδίσω εγώ τον καρκίνο και όχι ο καρκίνος εμένα. Η σύζυγος μου το κατάλαβε αμέσως. Στον γιο μου δεν το είπαμε, ήταν 15 χρονών τότε.

Η σύζυγος μου το διαχειρίστηκε πολύ καλά. Δεν με έκανε ποτέ να νιώσω “αχ τον καημένο τι έπαθε;”. Η γυναίκα μου κρυβόταν για να μην τη βλέπω να κλαίει. Η οικογένεια βοηθάει πάρα πολύ έναν άνθρωπο που δίνει μάχη επιβίωσης», είπε ο Κώστας Χαρδαβέλλας.