Η συγκίνηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο πρώτο της διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό

Η συγκίνηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο πρώτο της διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό

Το πρώτο της διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου αλλά και λόγω των δύσκολων στιγμών που βιώνει η χώρα μας.

«Με γεμίζει ελπίδα η επιστημονική επάρκεια, το ήθος. Με γεμίζει ελπίδα η ομοψυχία του πολιτικού κόσμου. Το 1821 μας διδάσκει ότι το εμείς πρέπει να μπει μπροστά από το εγώ για να πετύχει μία εθνική προσπάθεια. Καλούμαστε να αφήσουμε προσωρινά το εγώ. Τα μέτρα είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κρίσης» είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την πανδημία του κορονοϊού.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως η χώρα μας δίνει μια ακόμη σκληρή μάχη από την οποία είναι σίγουρη πως θα βγούμε νικητές.

«Η πλειοψηφία θα ακολουθήσει τα μέτρα, όσα επώδυνα και να είναι. Μένουμε σπίτι για να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους. Δεν θα αφήσουμε το φόβο να μας κερδίσει. Η κρίση θα περάσει και όλοι θα συνδράμουμε σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, με στόχο την επαναφορά της οικονομίας. Η πανδημία που ζούμε ξεπερνά τα εθνικά όρια. Οι προκλήσεις που απειλούν όλους μας δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν παρά σε παγκόσμιο επίπεδο», συνέχισε η κ. Σακελλαροπούλου.