Η Σαλίνα Γαβαλά μιλάει για την παράσταση “Όμορφη Πόλη” αποκλειστικά στο GPOP.GR!

Η Σαλίνα Γαβαλά μιλάει για την παράσταση "Όμορφη Πόλη" αποκλειστικά στο GPOP.GR!

Η Σαλίνα Γαβαλά αυτό το διάστημα προετοιμάζεται για την παράσταση «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη, που αναβιώνει ξανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Την σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει ο Γιώργος Βάλαρης και κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιανουαρίου.

Έτσι λοιπόν, η Σαλίνα Γαβαλά με αφορμή τη συμμετοχή της σε αυτή τη σημαντική δουλειά, μίλησε αποκλειστικά στο GPOP.GR!

Η ίδια μεταξύ άλλων, μας αποκάλυψε πως προέκυψε η συγκεκριμένη προστάτη, αναφέρθηκε στην παράσταση “Όνειρα γλυκά” που πρωταγωνιστούσε με την Ελπίδα, αλλά μας ανέφερε και τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια.

Κ.Γαβαλά είχαμε μιλήσει ξανά τον Οκτώβριο του 2018 όταν κάνατε την παράσταση “Όνειρα Γλυκά” στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο! Θέλω να μου πείτε αρχικά τι έχει αλλάξει στη ζωή σας αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα!

Νιώθω ότι έχω κάνει μια μεγάλη διαδρομή μέσα σ’αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Έχω εξελιχθεί καλλιτεχνικά και καταφέρνω χρόνο με το χρόνο να πραγματοποιώ τα πιο γλυκά μου όνειρα, τα οποία εξελίσσονται, μεγαλώνουν κι αυτά μαζί με εμένα. 

Ολοκληρώσατε και μετά από αρκετά χρόνια επιτυχίας την εν λόγω παράσταση με την Ελπίδα! Τι συναισθήματα σας έχει αφήσει όλο αυτό το “ταξίδι”;

Ήταν ένα ταξίδι αυτογνωσίας αυτή η παράσταση. Με βοήθησε να βρω τον εαυτό μου και την δύναμη μου. 

Και ταυτόχρονα με γέμισε χαρά και συγκίνηση, το γεγονός ότι και στον κόσμο που μας παρακολούθησε αυτά τα δυο χρόνια, σε όλη αυτή τη διαδρομή, είχε τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Αυτό το διάστημα ετοιμάζεστε για την “Όμορφη Πόλη” στο Μέγαρο Μουσικής! Μιλήστε μας για αυτό!

Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή της καριέρας μου. Είναι μια ιστορία που θα έχω να διηγούμαι μετά από χρόνια. Η συνεργασία με τόσο σημαντικούς ανθρώπους από το θεατρικό αλλά και τον μουσικό χώρο. Οι μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη, η ποίηση, ο χορός. Αυτό το πάντρεμα μουσικής και θεάτρου, όλα αυτά θα ήθελα πολλές παραστάσεις για να τα ζήσω κι έχω την τύχη να τα βιώνω σε αυτή την παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής, από 17-30 Γενάρη σε μια αναβίωση της “Όμορφης Πόλης” που θα αφήσει και πάλι ιστορία.

Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Την οφείλω στον Σκηνοθέτη μας τον Γιώργο Βάλαρη με τον οποίο μας συνδέει μια ιστορία. Έχουμε συνεργαστεί στα πρώτα μου βήματα στο Εθνικό Θέατρο. Και ήρθε η στιγμή να συναντηθούν και πάλι οι δρόμοι μας. Ήταν πιστεύω καρμικό να συνεργαστούμε στην «Όμορφη πόλη».

Πως είναι οι σχέσεις σας με τους υπόλοιπους συντελεστές;

Είναι ένας υπέροχος θίασος. Πολυπληθής και πολυμορφικός. Οι σχεσεις με όλους είναι άψογες. Με τον Γιάννη Κότσιρα έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν  δισκογραφικά, με τον Δημήτρη Μπάση έχουμε συναντηθεί επίσης μουσικά. Μεγάλη μου χαρά όμως είναι που γνωρίζω ηθοποιούς μύθους, όπως ο Κώστας Καζάκος, η Λήδα Πρωτοψάλτη αλλά και ο Γιώργος Κιμούλης που για μένα είναι ο σημαντικότερος από τους ηθοποιούς και σκηνοθέτες της γενιάς του και η γνωριμία και η συνεργασία μαζί του είναι σχολή! 

Είχατε σκεφτεί ποτέ πως θα συμμετάσχετε σε μια τέτοια ιστορική παράσταση;

Δεν το είχα σκεφτεί. Ήταν μια υπέροχη έκπληξη. Πολλές φορές ονειρεύεσαι πράγματα και σε απογοητεύουν όταν πια πραγματοποιούνται γιατί δεν πλησιάζουν τελικά αυτό που είχες φανταστεί. Εδώ αυτή η παράσταση ξεπερνά κάθε προσδοκία. Είναι τεράστια από κάθε άποψη και μου δίνει την ευκαιρία να ξετυλίγω όλα μου τα εκφραστικά μέσα και να υπηρετώ τις τέχνες που αγαπώ και έχω σπουδάσει, σαν τραγουδίστρια, σαν ηθοποιός ακόμα και σαν χορεύτρια.

Για εσάς πόσο δύσκολο είναι να ερμηνεύει ένας καλλιτέχνης τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη; Είναι θεωρείται ευθύνη;

Είναι πραγματικά ευθύνη. Είναι τεράστια τραγούδια που κουβαλάνε μαζί τους την ιστορία μας. Κυρίως όμως το να τραγουδάς μελοποιημένη ποίηση είναι ευθύνη και απαιτεί σεβασμο και απόλυτη σοβαρότητα. Ειδικά όταν αυτό συμβαίνει σε μια παράσταση στο Μέγαρο και όχι σε μια συναυλία. Χρειάζεται και πειθαρχία και συγκέντρωση. Είναι άλλος ο βαθμός δυσκολίας. Είναι ένα πολύ απαιτητικό έργο.

Έχετε άγχος για αυτή την παράσταση;

Φυσικά. Γιατί όπως σου είπα και πριν είναι μια παράσταση στην οποία συμμετέχουμε καθ’ όλη τη διάρκεια σωματικά, υποκριτικά, ερμηνεύοντας άλλοτε τραγούδια κι άλλοτε ποιήματα. Είναι κάτι που χρειάζεται πειθαρχία ηθοποιού, αντοχές χορευτή και κούρδισμα μουσικού  οργάνου. 

Μετά τι έχουμε να περιμένουμε από εσάς; Εμφανίζεστε κάπου;

Κυκλοφορώ εντός των ημερών το νέο μου τραγούδι σε στίχους και μουσική δική μου. Έχουμε ήδη γυρίσει το βιντεοκλίπ που έχω σκηνοθετήσει και στο οποίο το τραγούδι ουσιαστικά ερμηνεύεται μέσω μιας χορογραφίας που έχει κάνει ο καταξιωμένος χορογράφος και αγαπημένος φίλος Χάρης Σάββα.

Είναι γυρισμένο μονοπλάνο από τον Μπόμπ Κατσιώνη και θα κυκλοφορήσει  από την εταιρεία walnut . 

Υπάρχει χρόνος για την Σαλίνα; Κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν; Τι είναι αυτό που κάνετε σίγουρα στον ελεύθερο χρόνο σας;

Μου αρέσουν τα ταξίδια, οι ταινίες, το καλό φαγητό και το κρασί με καλή παρέα.

Για μένα όμως η απόλυτη ευχαρίστηση και ελευθερία είναι να κάνω αυτό που αγαπώ. Να παίζω, να τραγουδάω. Μπροστά στην τέχνη όλα τα αλλά έρχονται δεύτερα.  Προτιμώ να κάνω πρόβες από το να πάω ένα μαγικό ταξίδι. Γιατί για μένα η τέχνη είναι το πιο μαγικό ταξίδι από όλα. Και η”Όμορφη Πόλη” είναι φέτος ο δικός μου προορισμός!