Η Νεραΐδα και το Παλικάρι: Έλληνας ηθοποιός βρέθηκε στο σπίτι της Κατερίνας Φουρτουνακη

Η Νεραΐδα και το Παλικάρι: Έλληνας ηθοποιός βρέθηκε στο σπίτι της Κατερίνας Φουρτουνακη

O Νίκος Πολυδερόπουλος είναι αρκετά ενεργός στα social media και συχνά μοιράζετε στιγμές από την επαγγελματική και προσωπική του ζωή με τους followers του.

Ο ηθοποιός αρκετές φορές έχει δηλώσει και δείξει την αγάπη που έχει για την Κρήτη και την επισκέπτεται αρκετά συχνά το όμορφο νησί.

Αυτή τη φορά ο Νίκος βρέθηκε στον Άγιο Νικόλα και σε μια βόλτα που έκανε με βάρκα βρέθηκε κάτω από το σπίτι της Κατερίνας Φουρτουνάκης, στο αρχοντικό όπου έγιναν τα γυρίσματα της Ελληνικής ταινίας «Η Νεραΐδα και το Παλικάρι» με τους Φουρτουνακηδες και τους Βροντακηδες.

«Το σπίτι της Νεραΐδας. Φουρτουνακηδες και Βροντακηδες», έγραψε στην ανάρτηση του ο Νίκος Πολυδερόπουλος.

 

Το διάσημο αυτό σπίτι, για τους Κρητικούς είναι γνωστό ως η Βίλλα Κούνδουρου.

Το σπίτι όπου έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας ανήκε στον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο, ο οποίος το παραχώρησε στη Φίνος Φιλμς και βρίσκεται κτισμένο πάνω στους βράχους σ’ ένα όρμο, έξω από την πόλη.

Μέσα σ’ ένα μυστικό κήπο κατάφυτο από χαρουπιές και ελιές ο Νίκος Κούνδουρος σχεδίασε και έχτισε ένα υπέροχο σπίτι, που αποπνέει ελληνικότητα και αγάπη για την Κρήτη.

Μια Βίλλα με 4 ξενώνες που φώλιασαν πάνω στον απόκρημνο βράχο. Ο Κούνδουρος που είχε ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική, καθοδήγησε τους ντόπιους μαστόρους και με λαξευμένη πέτρα της περιοχής, ξύλο, οπλισμένο σκυρόδεμα και κεραμικά πλακάκια, έφτιαξε ένα σύγχρονο, άνετο και μεγαλοπρεπές σπίτι με μορφολογικές αναφορές, στην αιγαιοπελαγίτικη και παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Κρήτης.

Απομονωμένη, έξω από την πόλη και με προνομιακή θέα στη θάλασσα, η Βίλλα Κούνδουρου μοιάζει με αετοφωλιά σφηνωμένη στο βράχο.

Το μπαλκόνι της Άλικης, ανήκει στο συγκρότημα με τους αυτόνομους ξενώνες. Είναι μια τριώροφη λεύκη κτιριακή κατασκευή με μπλε παράθυρα που προσαρμόστηκε στο ανάγλυφο του απόκρημνου βράχου. Μια πέτρινη σκάλα σε οδηγεί στη θάλασσα όπου είχε διαμορφωθεί μια μικρή προβλήτα πάνω στο βράχο.

Το κυρίως σπίτι της οικογενείας Κούνδουρου με το επιβλητικό θύρωμα βρίσκεται στο επάνω διάζωμα του μεγάλου κήπου. Μια υπέροχη κρήνη υπάρχει στα δεξιά της εισόδου. Μια μικρή σκάλα σε οδηγεί περιμετρικά της κατοικίας σε μια μεγάλη βεράντα με θέα στο απέραντο γαλάζιο.

Σπίτι υψηλής ποιότητας, φτιαγμένο για να προσφέρει την αυθεντική και θερμή φιλοξενία της Κρήτης. Το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό ύφος του και το μινιμαλιστικό έθνικ – chic που το διακρίνει, κάνει μοναδικό αυτό το σπίτι που στέκει έρημο πια.

Ο όμορφος, αρωματικός κήπος του, τα απότομα βράχια και η θάλασσα το κάνουν ένα εκλεπτυσμένο ρομαντικό καταφύγιο.

Το σπίτι του Νίκου Κούνδουρου στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης ανήκει πλέον σε εταιρία ρωσικών συμφερόντων.