Η νέα μόδα στα αεροδρόμια

Η νέα μόδα στα αεροδρόμια

Η νέα τάση στα αεροδρόμια είναι τα σινεμά. Ήδη έξι αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο διαθέτουν αίθουσες σινεμά για τη διασκέδαση των επιβατών που περιμένουν την πτήση τους, είτε πρόκειται για καθυστέρηση πτήσης είτε για συνέχιση με επόμενη.

Το Changi Airport της Σιγκαπούρης διαθέτει 2 σινεμά, που βρίσκονται στον τερματικό σταθμό 2 και 3 και λειτουργούν σε 24ωρη βάση προσφέροντας μεγάλη ποικιλία στις νέες ταινίες. Οι ταινίες είναι δωρεάν.

Το διεθνές αεροδρόμιο τη Μινεάπολης-Αγίου Παύλου στη Μινεσότα των ΗΠΑ, διαθέτει ένα μικρό σινεμά κοντά στην πύλη C18, το οποίο λειτουργεί επίσης συνεχώς, 7 ημέρες την εβδομάδα. Το σινεμά δίνει έμφαση στον ποιοτικό κινηματογράφο.

Το διεθνές αεροδρόμιο Indira Gandhi στην Ινδία διαθέτει ένα σινεμά IRIDO 6D στον εθνικό τερματικό σταθμό 1D, προσφέροντας 21 ειδικά εφέ που προσφέρουν μέχρι και προσομοίωση χιονιού.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, διαθέτει την αίθουσα AU IMAX, η οποία προβάλλει νέες ταινίες σε 2 και 3 διαστάσεις και βρίσκεται στον τερματικό σταθμό 2, ανοικτή από τις 11 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Στο αεροδρόμιο της Σεούλ, της Ν. Κορέας, υπάρχουν 2 αίθουσες σινεμά CGV στην πύλη 1B, ανοικτές από τις 9 το πρωί εως τις 11 το βράδυ καθημερινά.

Τέλος, το διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτλαντ στο Όρεγκον των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Hollywood Theatre, στεγάζει μια αίθουσα σινεμά σε στυλ βίντατζ, προβάλλοντας ταινίες μικρού μήκους σχετικά με τις εμπειρίες που προσφέρει το Όρεγκον και οι γύρω περιοχές.