Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη αποκλειστικά στο Gpop.gr

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη αποκλειστικά στο Gpop.gr

Συνέντευξη: Μάριος Κωνσταντόπουλος 

Με αφορμή την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “Πλατεία Ηρώων” στο θέατρο οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βιογιατζής η πρωταγωνίστρια Καρυοφιλλιά Καραμπέτη μίλησε αποκλειστικά στο Gpop.gr για το έργο αλλά και για τα επόμενα θεατρικά της βήματα.

Πώς επιλέξατε να συμμετάσχετε σε αυτό το έργο;

Την πρόταση μου την έκανε ο Δημήτρης Καρατζάς ο σκηνοθέτης μας, που είναι ένας άνθρωπος που τον εκτιμώ τρομερά, ήθελα πάντα να δουλέψω μαζί του, έχω παρακολουθήσει όλες του τις δουλειές και βρίσκω ότι έχει πολύ ενδιαφέρουσα ματιά πάνω στα πράγματα και από την άλλη όταν διάβασα το έργο μου άρεσε πάρα πολύ. Ο Μπερνχαντ είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα και το θέμα που θίγει αυτό το έργο σχετικά με την άνοδο του φασισμού παρόλο το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, το ολοκαύτωμα και όλες τις τραγικές συνέπειες σε μία κεντρική Ευρώπη ήδη 50 χρόνια μετά την προσάρτηση της Αυστρίας στο τρίτο ράιχ και βεβαίως από το 88 που γράφτηκε το έργο 29 χρόνια μετά τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα και σκληρά ως προς αυτό οπότε αυτό το έργο έχει να δώσει πολλά στο σύγχρονο θεατή.

Δεν σας δυσκόλεψε αυτό το έργο; ειδικά στο πρώτο μέρος είδαμε ότι κάνατε ένα μονόλογο πολύ απαιτητικό 

Πολύ, κυρίως στην εκμάθηση του κειμένου γιατί είναι ένα κείμενο με πολλές επαναλήψεις και ελάχιστες παραλλαγές και έχει και αυτές τις μικρές λέξεις που αλλάζουν ελαφρά το νόημα και έχει και αυτόν τον ρυθμό τον παραληρηματικό αλλά αυτή είναι η δουλειά μας, δουλεύουμε πάρα πολύ πολλές ώρες, δουλέψαμε και εξαιρετικά με τον Δημήτρη Καρατζά και με όλο το θίασο οπότε εντάξει, όταν είσαι σε ωραίες συνθήκες, μέσα σε αυτό το καταπληκτικό θέατρο και με καλές συνθήκες παραγωγής, αυτά τα πράγματα σίγουρα είναι καλά.

Η παράσταση μέχρι πότε θα παίζεται;

Μέχρι την Κυριακή 7 Μαΐου και θα επαναληφθεί για ακόμα ένα μήνα τον Οκτώβριο.

Το καλοκαίρι εσείς τι θα κάνετε;

Έχω αρχίσει ήδη πρόβες πάνω στις Πέρσες του Αισχύλου που παίζω την Βασίλισσα Άτοσσα την γυναίκα του Δαρείου και μητέρα του Ξέρξη με τον Άρη Μπινιάρη. Είναι μια παραγωγή του θεατρικού οργανισμού Κύπρου και θα παιχτεί και στην Επίδαυρο στις 11 και 12 Αυγούστου.

Σας βλέπουμε συνήθως σε ποιοτικά έργα,δραματικά κάποια κωμωδία δεν θα μπορούσατε να κάνετε;

Έχω κάνει παραστάσεις κατά καιρούς που έχουν κωμικά στοιχεία αλλά δεν μου κάνουν τέτοιου τύπου προτάσεις (γέλια) ενδεχομένως στο μέλλον.

Ευχαριστούμε την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη για τον χρόνο που μας αφιέρωσε!