Η ΕΡΤ-ΕΡΤ3 στην 84η Δ.Ε.Θ

Η ΕΡΤ-ΕΡΤ3 στην 84η Δ.Ε.Θ

Η ΕΡΤ-ΕΡΤ3 στην 84η Δ.Ε.Θ

Ραδιοφωνικό στούντιο, ΕΡΤ Hybrid και ΕΚΕ στο Περίπτερο της ΕΡΤ3

Συνεχής ενημέρωση σε Τηλεόραση και Ραδιόφωνο

Η ΕΡΤ- ΕΡΤ3 συμμετέχει στην 84η Δ.Ε.Θ, ανοίγοντας για άλλη μια χρονιά το δικό της Περίπτερο με δράσεις στη διάρκεια της διοργάνωσης, αλλά και με την άμεση και αντικειμενική ενημέρωση από το δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό της.

Ραδιοφωνικές εκπομπές, Υβριδική Τηλεόραση, Ραδιοτηλεόραση και δράσεις ΕΚΕ στο Περίπτερo της ΕΡΤ3

Στο Περίπτερο της ΕΡΤ3, που βρίσκεται απέναντι από το Περίπτερο 1, στη βόρεια πύλη, λειτουργεί έκθεση με μουσειακά εκθέματα από την Ιστορία της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου, αρχειακό υλικό της ΕΡΤ3 και θα υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τις υπηρεσίες διαδραστικού και πολυμεσικού περιεχομένου που προσφέρει η υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ, ΕΡΤ Hybrid. Έξω από το Περίπτερο θα λειτουργεί στούντιο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3. Επίσης, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ και να προτείνουν ιδέες και δράσεις στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, οι επισκέπτες του Περιπτέρου της ΕΡΤ3 θα μπορούν να προμηθεύονται το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», το οποίο διανέμεται δωρεάν.

Ο παλμός της 84ης Δ.Ε.Θ στην ΕΡΤ3- Διαρκής ενημέρωση

Εν τω μεταξύ, η ΕΡΤ3 δίνει δυναμικό «παρών» στην 84η Διεθνή Έκθεση  Θεσσαλονίκης με έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές, ειδικά αφιερώματα και συνεχή κάλυψη των κεντρικών και παράλληλων δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα, το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019, το ειδικό ενημερωτικό πρόγραμμα της τηλεόρασης διαμορφώνεται ως εξής:

10:00-12:45 Ενημερωτική εκπομπή. Παρουσίαση: Ίων Τσώχος-Χριστίνα Συμεωνίδου.

                     Αρχισυνταξία: Δημήτρης Αθανασόπουλος

13:00-13:30 Δελτίο Ειδήσεων

14:00-15:00 Ενημερωτική εκπομπή. Παρουσίαση: Έλσα Ποιμενίδου. Αρχισυνταξία:

                     Ξάνθος Χύτας

17:00-19:30 Ενημερωτική εκπομπή. Παρουσίαση: Σύνθια Σάπικα – Δημήτρης Ντόζης.

                    Αρχισυνταξία: Σωτήρης Κυρόπουλος

19:30 Απευθείας μετάδοση της τελετής εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ και της ομιλίας του

          Πρωθυπουργού

22:00-22:30 Δελτίο Ειδήσεων

 

Την Κυριακή 8/9/2019 το ενημερωτικό πρόγραμμα της τηλεόρασης διαμορφώνεται ως εξής:

12:00-13:00 Δελτίο Ειδήσεων

13:00 Απευθείας μετάδοση της συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο της

           84ης ΔΕΘ

22:00-22:30 Δελτίο Ειδήσεων

Από τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019 έως την Παρασκευή 13, Σεπτεμβρίου 2019, από τις 20:00 έως τις 21:45, θα μεταδίδεται ειδική εκπομπή για την 84η ΔΕΘ από τους χώρους της Έκθεσης με την Έλσα Ποιμενίδου. Η εκπομπή θα μεταφέρει τον παλμό της διοργάνωσης και των εκδηλώσεων με συνεντεύξεις σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο και απευθείας συνδέσεις με όλα τα σημεία της Δ.Ε.Θ. Στην αρχισυνταξία είναι ο Ξάνθος Χύτας.

 

Ειδικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί και το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μακεδονίας της ΕΡΤ3 πάει Έκθεση…

     Για μια ακόμη χρονιά ο 102FM του Ρ.Σ.Μ. της ΕΡΤ3 βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων και εκπέμπει καθημερινό πρόγραμμα από τους χώρους της Δ.Ε.Θ.

Συγκεκριμένα, από ειδικά διαμορφωμένο ραδιοφωνικό στούντιο στον εξωτερικό χώρο μπροστά από το περίπτερο της ΕΡΤ3 δημοσιογραφικές εκπομπές με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και σχολιασμό θα υποδέχονται  εκθέτες, εκπροσώπους οργανισμών και φορέων και τους επισκέπτες της Δ.Ε.Θ, θα  μεταδίδουν τον παλμό της διοργάνωσης και όλα τα μεγάλα γεγονότα.

Το πρόγραμμα των μεταδόσεων έχει ως εξής:

Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου: 10 π.μ.- 2 μ.μ.

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου: 10 π.μ.- 1 μ.μ.

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου: 6 μ.μ. – 10 μ.μ.

(ειδικά η ώρα 9-10 μ.μ. θα μεταδίδεται και από τον 9.58 της ΕΡΤ3)

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου: 10 π.μ.- 2 μ.μ.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 10 π.μ. – 1 μ.μ.

Τις εκπομπές του 102 FM επιμελούνται και παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Φωτεινή Γιολτζίδου, Λέλα Κεσίδου, Δημήτρης Κουγιουμτζόπουλος, Νίκος Λαδιανός, Μαρίνα Μάντζου, Σοφία Πακαλίδου, Κατερίνα Ρενιέρη.

Επίσης, σε σύνδεση με την τηλεόραση της ΕΡΤ3 θα μεταδοθούν η ομιλία στην τελετή των εγκαινίων και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αποσπάσματα ομιλιών των άλλων πολιτικών αρχηγών  με εκτενή ρεπορτάζ για την επίσκεψή τους στη ΔΕΘ.

Παράλληλα, στο πρόγραμμα του 9.58 θα υπάρξουν αφιερώματα στην ιστορία της Δ.Ε.Θ, με μετάδοση 10-11 π.μ. τα δύο Σαββατοκύριακα της λειτουργίας της, σε επιμέλεια –παρουσίαση, Γιάννη Τσολακίδη.