Η απάντηση του Διονύση Τσακνή γαι την εκπομπή του Γιάννη Μπέζου στην ΕΡΤ

Η απάντηση του Διονύση Τσακνή γαι την εκπομπή του Γιάννη Μπέζου στην ΕΡΤ

Τις τελευταίες ημέρες συζητιέται έντονα το κόστος της εκπομπής «Μιλώντας για θέατρο» του Γιάννη Μπέζου, στη Δημόσια Τηλεόραση.

Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» και παραδέχτηκε πως «του αξίζει», με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ακόμα περισσότερες αντιδράσεις.

Ο Διονύσης Τσακνής, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, δίνει τη δική του απάντηση και ξεκαθαρίζει ότι το κόστος ανέρχεται στις 7.520 ευρώ ανά επεισόδιο.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Είναι πλέον γνωστό, ότι η παραπληροφόρηση, αποτελεί περίπου εθνικό σπορ. Από άγνοια, ή από διατεταγμένη υπηρεσία, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει.

Και το αποτέλεσμα, δηλητηριώδες πάντα, δυστυχώς, δεν ανατρέπεται, όσο κι αν παραθέσει κανείς τα αληθή γεγονότα. Η ζημιά έχει συντελεστεί.

Η εκπομπή που παρουσιάζει ο Γιάννης Μπέζος κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 40 – 50.000 ευρώ, ανά επεισόδιο (αναλόγως του πόσο ευφάνταστος είναι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, ή ο συντάκτης κάποιου άρθρου σε εφημερίδα ή ιστότοπο).

Η αλήθεια τώρα, όπως φαίνεται και στη Διαύγεια με ημερομηνία 6/4/2016 και αρ. Πρωτοκόλλου 1087:

Η εκπομπή “ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ”, δώδεκα επεισοδίων με παρουσιαστή τον κύριο Γιάννη Μπέζο, έχει συνολικό κόστος, 90.240 ευρώ, άρα κόστος ανά επεισόδιο 7.520 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κάτοχος διδακτορικού στη θεωρία των αριθμών, για να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στις 50.000 και στις 7.520. Και μιλώντας για το συγκεκριμένο ποσό, αναφερόμαστε στο συνολικό κόστος ανά εκπομπή και όχι στην αμοιβή του συγκεκριμένου ηθοποιού – παρουσιαστή».