Η επίσημη ανακοίνωση του Mega μετά το «κόψιμο» από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Η επίσημη ανακοίνωση του Mega μετά το «κόψιμο» από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Το Mega, όπως έγινε γνωστό, δεν κατάφερε να εξαφαλίσει την συμμετοχή του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Το κανάλι, όπως και η συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και η εταιρεία κυπριακών συμφερόντων δεν συνεχίζουν στον διαγωνισμό.

Σήμερα η Τηλετύπος Α.Ε. εξέδωσε επίσημη ανακοίνηωση για τη εν λόγω απόφαση.

«Μετά από 27 χρόνια κυρίαρχης παρουσίας και πολυσχιδούς προσφοράς η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. κρίθηκε από καινοφανή όργανα, “στάσιμη”.

Λάθος, εθελοτυφλία ή σκοπιμότητα άραγε;

H ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., η μόνη πολυμετοχική εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1994 τηλεοπτική εταιρεία, διαθέτει την διαυγέστερη μετοχική σύνθεση, με ημεδαπούς και θεσμικούς αλλοδαπούς επενδυτές, την πλέον διαφανή προέλευση οικονομικών μέσων και τον μικρότερο σε σχέση με τον κύκλο εργασιών της και μάλιστα τον πλέον εξασφαλισμένο για τις Τράπεζες δανεισμό μεταξύ όλων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Έχει αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο από το 1989, που λειτουργεί νόμιμα βάσει αδείας, έως σήμερα φόρους και τέλη πλέον του 1.300.000.000 ευρώ, απασχολεί δε συνεχώς προσωπικό πλέον των 500 ατόμων έχοντας καταβάλει αμοιβές ύψους 450.000.000 ευρώ.
Ευρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της και την αποδέσμευση σημαντικών χρηματικών ποσών, που θα επιτρέψει την τακτοποίηση υποχρεώσεών της.

Το MEGA συνεχίζει να λειτουργεί διεκδικώντας τα δικαιώματά του, πάντα εντός των πλαισίων της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, σε πείσμα των καταστάσεων και των καιρών.»