Η Ελένη Ψυχούλη “υποκλήθηκε” στο χανιώτικο σουβλάκι

Η Ελένη Ψυχούλη "υποκλήθηκε" στο χανιώτικο σουβλάκι

Στα Χανιά βρέθηκε η Ελένη Ψυχούλη και “υποκλήθηκε” στο χανιώτικο σουβλάκι σε γνωστό σουβλατζίδικο της πόλης, που όπως σημειώνει σε δημοσίευμα στο andro.gr, όσοι το ξέρουν θα πάνε μέχρι και γονατιστοί για σουβλάκι στην Όαση.

Το χανιώτικο σουβλάκι δεν βάζει άλλες σάλτσες παρά μόνο γιαούρτι. Κι αυτό είναι που το κάνει διάσημο, καθώς θα το δεις να το διαφημίζουν οι σουβλακερί στα πέρατα της Κρήτης.

“Όσοι δεν ξέρουν, φτάνοντας στα Χανιά, σπεύδουν πάραυτα για μια μπουγάτσα του Ιορδάνη. Οι «από μέσα», πάλι, θα τρέξουν (για την ακρίβεια θα πάνε ακόμη και γονατιστοί) για σουβλάκι στην Όαση. Και λέω γενικώς για σουβλάκι, διότι εδώ ο αριθμός των πόσων θα καταναλώσεις εξαρτάται από τις αντοχές σου -ποτέ, όμως, μόνον ένα” 

Στην Όαση, θα έρθεις πρωί και μέχρι νωρίς το μεσημέρι, βάλε ως τις 12, βαριά 1. Με την τελευταία μερίδα γύρο, το αφεντικό αποχαιρετά για την επόμενη. Ένας μόνος, φρέσκος, χειροποίητος γύρος την ημέρα, ζουμερή, ολοκόκκινη, γλυκιά ντομάτα, αλάδωτη πίτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι με μαϊντανό, πλούσιο, στραγγιστό γιαούρτι. Ούτε σος ούτε πατάτες ούτε μουστάρδες. Ο έξω-καρδιά κρητίκαρος Γιώργος, στο πιο cult απείραχτο ντεκόρ, εγγυάται την ίδια νοστιμιά από το 1966. Στα βοηθητικά, ο Μανώλης με το πιο φλούο, γαλάζιο μάτι της Κρήτης, γεμίζει την πίτα όχι μόνο με τα συμπαραμαρτούντα αλλά και με μπόλικα καλαμπούρια που κάνουν την καρδιά σου «Όαση!».