Η ΕΒΓΑ γιορτάζει τα 80 της χρόνια

Η ΕΒΓΑ γιορτάζει τα 80 της χρόνια

80 χρόνια παγωτό γιορτάζει φέτος η ΕΒΓΑ και φτιάχνει το καλοκαίρι μας με ένα νέο vintage, ακαταμάχητο «ξυλάκι», που φέρνει αναμνήσεις και γεύση από το παρελθόν, βασισμένο στην αυθεντική συνταγή του 1936. Γιατί η ΕΒΓΑ ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που έφτιαξε παγωτό ξυλάκι, αλλάζοντας με την καινοτομία της τα δεδομένα στην απόλαυση.

Σε μια εποχή που το παγωτό, λόγω έλλειψης των κατάλληλων συνθηκών παρασκευής και συντήρησης, κυκλοφορούσε χωρίς ελέγχους, προκαλώντας συχνά «στομαχικάς διαταραχάς», οι υπεύθυνοι του εργοστασίου έπρεπε να πείσουν ότι το δικό τους προϊόν ήταν όχι μόνο νόστιμο, αλλά και ασφαλές! Έτσι, ξεκίνησαν εκστρατείες ενημέρωσης, δημοσιεύοντας τις εγκρίσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Σ’ εκείνο το πρώτο ξυλάκι, αμίμητο ήταν το περιτύλιγμα από μη αδιάβροχο χαρτί, που έπρεπε να το φουσκώσεις για να ξεκολλήσει πριν το ανοίξεις! Παράλληλα, η ΕΒΓΑ ήταν και η πρώτη εταιρεία που γέμισε τους δρόμους με παγωτατζήδες και τα καρότσια τους – τους περίφημους «αγγελιοφόρους του καλοκαιριού», που για να καλέσουν τους πελάτες τους φώναζαν το ιστορικό «έβγα να πάρεις ΕΒΓΑ».

Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε… πολύ παγωτό στην ιστορία της ΕΒΓΑ με παγωτά που αγαπήθηκαν από γενιά σε γενιά, όπως η Καραμπόλα, το No 1, το Variete, το Status, το Scandal.

H ΕΒΓΑ γιόρτασε αυτά τα επιτυχημένα 80 χρόνια της και μας ταξίδεψε στην αυθεντική ιστορία του παγωτού μ’ ένα παλιό μπλε λεωφορείο, από αυτά που σχεδόν μόνο σε φωτογραφίες διασώζονται πια, σε μια ανεπανάληπτη βόλτα, γεμάτη καλοκαίρι, νοσταλγία, Ελλάδα και λαχταριστά παγωτά, με τα οποία η ΕΒΓΑ 80 χρόνια τώρα «φτιάχνει καλοκαίρι» σε μικρούς και μεγάλους! Αφετηρία της συγκινητικής διαδρομής ήταν το Ζάππειο. Το λεωφορείο είχε μετατραπεί σε «μίνι» μουσείο παγωτού, φιλοξενώντας έκθεση από παλιές αφίσες και φωτογραφίες, που διασώθηκαν στο αρχείο της ΕΒΓΑ και αποτυπώνουν ιστορικές στιγμές της ιστορίας του παγωτού στην Ελλάδα.

Χάρη στις 3 διαφορετικές, επετειακές vintage συσκευασίες, το «Ξυλάκι όπως παλιά» της ΕΒΓΑ γίνεται μια μικρή «χρονοκάψουλα», βασισμένο στην αυθεντική συνταγή του 1936, με πλούσιο γάλα, αφράτη κρέμα γάλακτος, αυγά και αρωματική βανίλια, ταξιδεύει τους λάτρεις του καλοκαιριού σε μια άλλη εποχή.

Πηγη: peoplegreece.com