Η Δέσποινα Βανδή εμπλέκεται με το νόμο περί ρετούς στη Γαλλία

Η Δέσποινα Βανδή εμπλέκεται με το νόμο περί ρετούς στη Γαλλία

Νέα δεδομένα στις φωτογραφίες των μοντέλων που έχουν υποστεί ρετούς βάζει γαλλικός νόμος, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να καθίσταται σαφές πως οι εικόνες που έχουν υποστεί Photoshop πρέπει να το αναφέρουν.

Από την Κυριακή που μας πέρασε, οποιαδήποτε φωτογραφία κυκλοφορεί στη Γαλλία για εμπορικούς σκοπούς και έχει υποστεί ψηφιακή επεξεργασία θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει την επισήμανση «photographie retouchée». Ο νόμος, που προσπαθεί να βάλει φρένο στα πρότυπα ομορφιάς που ωθούν στην νευρική ανορεξία, αφορά μόνο φωτογραφίες όπου έχει υποστεί επεξεργασία το σώμα των μοντέλων και όχι εκείνες που έχουν πειραχτεί με Photoshop τα μαλλιά ή το δέρμα, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι και 37.500 ευρώ, ή 30% του κόστους παραγωγής της διαφήμισης.

Μάλιστα, σε δημοσιεύματα για τον νέο γαλλικό νόμο έχει χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα photoshop μία φωτογραφία της Δέσποινας Βανδή και, συγκεκριμένα, το εξώφυλλό της για το περιοδικό Nitro, τον Δεκέμβριο του 2007, που είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια.

Στην εν λόγω φωτογραφία, η τραγουδίστρια φαίνεται να έχει καλλίγραμμο σώμα, χωρίς ατέλειες, βελούδινη επιδερμίδα και πολύ περισσότερα μαλλιά απ’ ό,τι στην πραγματικότητα, ενώ αντιδράσεις είχε πυροδοτήσει πως, εκτός από το σώμα, είχε επεξεργαστεί, σε σημείο αλλοίωσης, και το πρόσωπό της.

Πηγή: peoplegreece.com