Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος είναι 73 χρόνια μαζί και το γιορτάζουν!

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος είναι 73 χρόνια μαζί και το γιορτάζουν!

Εβδομήντα τρία χρόνια έγγαμου βίου γιορτάζουν σήμερα η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ και ο Δούκας του Εδιμβούργου, Φίλιππος, οι οποίοι ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου το 1947!

Οι δυο τους είναι μακρινά ξαδέρφια και πρωτογνωρίστηκαν σε παιδική ηλικία όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν τότε 13 και η βασίλισσα Ελισάβετ, 8 ετών.

Η ημέρα – σταθμός της γνωριμίας τους όμως ήταν τότε που η βασίλισσα Ελισάβετ ερωτεύτηκε τον Φίλιππο, το 1939. Η Ελισάβετ ήταν 13 – τότε- ετών και ο Φίλιππος 18. Το εντυπωσιακό παρουσιαστικό του σε συνδυασμό με τις αθλητικές του ικανότητες, την έκαναν να τον ερωτευτεί παράφορα.

Το καλοκαίρι του 1946 ο πρίγκιπας Φίλιππος έκανε πρόταση γάμου στην πριγκίπισσα, τότε, Ελισάβετ, στη Σκωτία.

Έτσι, τον Ιούλιο του 1946, ανακοινώνεται ο αρραβώνας τους και οι δυο τους παντρεύτηκαν πέντε μήνες μετά, έτος 1947, στο Αβαείο του Γουέστμινστερ ενώπιον 2.000 καλεσμένων.

Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά, τον Κάρολο, την Ανν, τον Άντριου και τον Έντουαρντ, ενώ πλέον έχουν πολλά εγγόνια και δισέγγονα!

Με αφορμή την 73η επέτειο του γάμου τους, πριν μερικές ώρες «ανέβηκε» στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram μια φωτογραφία τους.

Στο στιγμιότυπο, η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος κοιτάζουν με χαρά τις ευχετήριες κάρτες που τους έστειλαν ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις.