Η «Αριστοφανειάδα» από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Η «Αριστοφανειάδα» από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου την Δευτέρα 8, την Τρίτη 9, την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 την «Αριστοφανειάδα».

Η «Αριστοφανειάδα» είναι ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη στηριγμένη σε μία πρόταση της ομάδας «Ιδέα».

Μέσα σε μιάμιση ώρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια του κοινού όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι κεντρικές συμβάσεις, τα μοτίβα και η δημιουργική ευφυΐα του πατέρα της κωμωδίας.

Ο Αριστοφάνης πεθαίνει πάνω σε μια πρόβα τη στιγμή ενός έντονου διαπληκτισμού με τους ηθοποιούς του και πηγαίνοντας στον Άδη προσπαθεί να πείσει τους θεούς του κάτω κόσμου να του χαρίσουν μια εβδομάδα ζωής, ώστε να ανεβάσει το τελευταίο έργο του και… το πανηγύρι αρχίζει.

Έργα και ημέρες του μεγάλου μας κωμικού παρελαύνουν επί σκηνής, σε ένα ξεκαρδιστικό, δροσερό αλλά και συγκινητικό έργο, ανακατεύοντας με μαεστρία όλα τα ύφη της κωμωδίας!

Δραματουργική επεξεργασία-Σύνθεση κειμένων: Ομάδα «Ιδέα» (Κώστας Γάκης, Κων/νος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα) και Δημήτρης Ζουγκός
Σκηνοθεσία-Μουσική: Κώστας Γάκης
Sound Designer-Μουσικός επί σκηνής: Στέφανος Τορτόπογλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Ξανθή Κόντου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή
Οργάνωση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Τοκάκης.

Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση 12 ευρώ
Ταμείο: Κανονικό 15 ευρώ, Φοιτητικό και ανέργων 12 ευρώ

Πληροφορίες: ΔΗΠΕΘΕ ΚρήτηςΤ. 28210 44256 και 28210 23333 / E. dipethek@cha.forthnet.gr / www.dipethekritis.gr