Η αποχώρηση της Κρυσταλλία από τους Otherview και η επιστροφή μετά από 4 χρόνια

Η αποχώρηση της Κρυσταλλία από τους Otherview και η επιστροφή μετά από 4 χρόνια

Η Κρυσταλλία μιλώντας το περιοδικό People και στην Γωγώ Θωμά αποκαλύπτει τους λόγους που αποχώρησε από τους Otherview, την επιστροφή της μετά από 4 χρόνια αλλά και τον πρώτο της προσωπικό δίσκο “Θέμα Χαρακτήρα” κυκλοφορεί από την Panik Platinum.

Συγκεκριμένα η τραγουδιστρια είπε:

«Όλα είναι θέμα χαρακτήρα. Οι επιλογές μας μας καθορίζουν και έτσι πορευόμαστε. Δεν μετανιώνω για καμία επιλογή που έχω πάρει στη ζωή μου. Δεν μπορείς να λειτουργείς με τα “θέλω” των άλλων. Για μένα ο κύκλος στο γκρουπ έκλεισε. Είναι το ίδιο με μια ερωτική σχέση. Όταν μια σχέση τελειώσει, λέω “τέλος”. Δεν θα πω ποτέ “δεν μπορώ άλλο το φίλο μου, αλλά μέχρι να βρω τον επόμενο θα τον κρατήσω”. Μένεις μόνος σου και βλέπεις τι είναι αυτό που θες. Και μετά προχωράς. Έτσι λειτουργώ σε όλες μου τις σχέσεις»

«Μου είναι απάνθρωπα δύσκολο να ακολουθήσω μόνο ένα είδος μουσικής σε όλη μου τη ζωή. Μου αρέσει να δοκιμάζω πράγματα. Ήταν μια φυσική εξέλιξη. Όταν περνάς από μια συνεργασία με τέτοια επιτυχία όπως ήταν οι OtherView, είναι δύσκολο να βρεις ακριβώς αυτό που θες να κάνεις την επόμενη ημέρα. Η πρώτη μου προσωπική δουλειά ήρθε πολύ οργανικά. Μπορεί κάποιος να πει πως καθυστέρησε πολύ, όμως έμεινα σπίτι συνειδητά.

Ήταν επιλογή μου να “καθαρίσει” η εικόνα που είχα εγώ για τον εαυτό μου αλλά και ο κόσμος για μένα. Χρειαζόμουν πολύ χρόνο». Μετά την αποχώρησή της από το συγκρότημα η Κρυσταλλία πέρασε από μια μεταβατική φάση. «Μου έγραψε κομμάτι ο Στέφανος Κορκολής και η Ρεβέκκα Ρούσση και αργότερα ο Νίκος Αντύπας και είμαι πολύ υπερήφανη για αυτό. Ήταν τιμή μου. Όμως συνειδητοποίησα πως έχω να δώσω και κάτι άλλο, όπως ότι γράφω η ίδια μουσική. Ξεκίνησα να γράφω από παιδί, αλλά πιο ορχηστρικά κομμάτια. Βέβαια, ντρεπόμουν για αυτά που έγραφα. Τα θεωρούσα πολύ εσωτερικά, ήταν σαν το ημερολόγιό μου. Και στους OtherView έγραφα, αλλά τώρα είναι πολύ πιο εσωτερικό. Πέρα από κομμάτια που έχω γράψει για το άλμπουμ μου, έχω γράψει μουσική για μικρού μήκους ταινίες και για τηλεοπτική σειρά, αγαπώ τα soundtracks»

«Είναι σαν να έχω γεννήσει το πρώτο μου παιδί, γιατί έχω γράψει τα περισσότερα κομμάτια στο δίσκο, ενώ συμμετείχα ενεργά στη διαδικασία ενορχήστρωσης και παραγωγής». Τους στίχους υπογράφουν ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ο Σπύρος Γραμμένος και ο Δημήτρης Τζάνος, τα τραγούδια «Απουσία» και «Παγίδα» έχει γράψει εξολοκλήρου ο Στέλιος Δάβαρης και στο «Μας φτάνει η αγάπη» τη μουσική υπογράφει ο Ρους. «Τα τελευταία χρόνια ένιωθα την ανάγκη να ψάξω τι μουσικές θέλω να δημιουργήσω και τι τραγούδια θέλω να λέω. Στη συγκεκριμένη φάση αυτός ο δίσκος είναι πραγματικά αυτό που θέλω: τα παιδικά μου ακούσματα με λάτιν επιρροές, χορευτικά κομμάτια με βαλκανικούς ήχους και μπαλάντες. Είμαι ενθουσιασμένη!».