Η Αποστολία Ζώη μιλάει για την υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό της μετά το θάνατο της μαμάς της

Η Αποστολία Ζώη μιλάει για την υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό της μετά το θάνατο της μαμάς της

Gamer από παιδί, μπήκε στο Nomads για το παιχνίδι, έκανε στρατηγική της να λύνει δύσκολους γρίφους και κατάφερε να αφήσει πίσω της 22 σκληρούς αντιπάλους και να επιστρέψει νικήτρια. Η Αποστολία Ζώη δεν είναι μόνο το low profile και το «ήσυχο» κορίτσι της showbiz που νομίζαμε, η ίδια αποκαλύπτεται σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People!

Νικήτρια σε ένα παιχνίδι επιβίωσης με έντονο ανταγωνισμό και απαιτητικές διαδικασίες. Σπάνια βλέπουμε γυναίκες να κερδίζουν σε αντίστοιχα παιχνίδια. Πόσο δύσκολο ήταν;

Η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό μου είναι «ακατόρθωτο». Ειδικά σε ένα κατά βάση αντροκρατουμενο είδος παιχνιδιού. Μια γυναίκα σε παιχνίδια επιβίωσης κρίνεται πάντα πιο αυστηρά. Μπαίνει στο μικροσκόπιο και, αν δεν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής της, ψυχικής και σωματικής, είναι αδύνατο να τα καταφέρει. Ο τελευταίος μήνας για μένα ήταν μια σκληρή δοκιμασία. Το μεγαλύτερο στοίχημα με τον εαυτό μου. Να πέφτεις και να βρίσκεις τρόπο να σηκωθείς, αποδεικνύοντας ότι όλες οι γυναίκες μπορούν, ακόμα κι αν όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον τους.

Πόσο δίκαιο ήταν σε κάποιες δοκιμασίες να αναμετρούνται άντρες με γυναίκες, δεδομένου πως σωματικά οι πρώτοι κατά βάση είναι πιο δυνατοί – κάτι που διαχωρίζει τα δύο φύλα και σε όλα τα αθλήματα;

Όλες οι δοκιμασίες απαιτούσαν πολλαπλές δεξιοτεχνίες. Κάθε στίβος μάχης είχε τα σημεία-κλειδιά που, αν τα αποκωδικοποιούσες, μπορούσες να κερδίσεις χρόνο. Ποτέ δεν διαχώρισα αν είναι αντρικό ή γυναικείο το αγώνισμα. Μονο «διάβαζα» τη διαδρομή όσο καλύτερα μπορούσα, έβαζα το κεφάλι κάτω και πήγαινα χωρίς να τα παρατάω. Η δύναμη ψυχής πολλές φορές είναι μεγαλύτερη από τη σωματική δύναμη.

 

Πόσο εύκολο είναι να συνδυαστεί η αγάπη σου για τη φύση και τον υγιεινό τρόπο ζωής με μια δουλειά που είναι κατά βάση βραδινή, σε ένα χώρο που ο κόσμος ξενυχτά, πίνει, καπνίζει;

Στη δουλειά που κάνω, αν δεν δημιουργήσεις χρόνο για αυτά που αγαπάς, δεν θα τον έχεις, γιατί σε παρασύρει το απαιτητικό πρόγραμμα. Έχω δώσει μια υπόσχεση στον εαυτό μου μετά την απώλεια της μητέρας μου, να μη χάνω πολύτιμες στιγμές από τη ζωή μου γιατί πίσω ο χρόνος δεν γυρίζει και είναι ό,τι πιο ιερό έχει ένας άνθρωπος. Είναι λοιπόν θέμα θέλησης και προτεραιοτήτων. Προτεραιότητα για μένα είναι η οικογένειά μου και πάντα βρίσκω χρόνο για αυτήν.

Πώς σου έγινε η πρόταση από τον ΑΝΤ1 να συμμετάσχεις στο παιχνίδι και ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις;

Η ομάδα παραγωγής του Νomads με προσέγγισε και μου μίλησε για το νέο πρόγραμμα που θα προβαλλόταν από τον Οκτώβριο. Μου εξήγησαν περί τίνος πρόκειται και χρονικά πόσο διαρκεί. Στην αρχή δεν ήταν κάτι που είχα στα σχέδιά μου, μια και οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες δεν μου το επέτρεπαν. Ακόμη είχα μια σειρά συναυλιών με τον Γιώργο Μαζωνάκη που ήταν σε εξέλιξη και, αν δεν έβρισκα λύση σε αυτό, δεν θα μπορούσα να λάβω μέρος. Μετά από αρκετές συζητήσεις βρέθηκε η χρυσή τομή και κατέληξα στο Παλαουάν, στη μέση του πουθενά, να επιβιώνω, άγνωστη μεταξύ αγνώστων. Μοναδική εμπειρία!