Η απάντηση του Epsilon στον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά

Η απάντηση του Epsilon στον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά

Μετά τις δηλώσεις του Νίκου Παππά σχετικά με τον αριθμό εργαζομένων στον σταθμό του Epsilon, οι ιθύνοντες του καναλιού με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας, αποφάσισαν να εκδώσουν επίσημη ανακοίνωση.

Αναλυτικά η απάντηση του καναλιού: 

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς σε συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm”, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το EPSILON έχει αυτή τη στιγμή 200 εργαζόμενους, δηλαδή πολύ κάτω από τον μέσο όρο απασχόλησης». Επί της ανωτέρω δήλωσης, η εταιρεία «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε.» διευκρινίζει τα εξής:

Οι απασχολούμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας που κατατέθηκαν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με τον φάκελο υποψηφιότητας του Σταθμού, ανέρχονται σε 294 άτομα.

Στον παραπάνω αριθμό δεν περιλαμβάνονται αρκετοί δημοσιογράφοι και λοιποί συνεργάτες των επί μέρους εσωτερικών παραγωγών, οι οποίοι υπερβαίνουν τους 100.

Στον αριθμό των απασχολουμένων θα πρέπει να προστεθούν πλείστοι άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες σε συνεργαζόμενες εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών έργων.

Σε κάθε περίπτωση, δεν αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιμότητα παρόμοιων δηλώσεων όταν ο ίδιος ο νόμος και η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες προβλέπουν τη δυνατότητα πρόσληψης του ελάχιστου αριθμού των 400 εργαζομένων εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) μηνών από τη χορήγηση της άδειας.