Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την παρέμβαση του Δημήτρη Κοντομηνά στην εκπομπη του Happy Day

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την παρέμβαση του Δημήτρη Κοντομηνά στην εκπομπη του Happy Day

Η παρέμβαση του Δημήτρη Κοντομηνά, πριν λίγες ημέρες προκάλεσε σημαντική αίσθηση σε όλους. Κατά την διάρκεια του Happy Day, βγήκε στον αέρα της εκπομπής και μίλησε με ιδιαίτερα σκληρά λόγια προς τους παρουσιαστές και τους δημοσιογράφους.

Η στάση αυτη προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Πριν λίγες ώρες, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με τίτλο: «Όχι στη φαλκίδευση της ενημέρωσης και την ποδηγέτηση των δημοσιογράφων».

Αναλυτικά γράφει η ανακοίνωση : «Η ωμή παρέμβαση του κ. Δημήτρη Κοντομηνά στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του «ALPHA» έδειξε απροκάλυπτα πώς εννοούν την ενημέρωση τα αφεντικά στα κανάλια, διαψεύδοντας, έμπρακτα, όσους υποστηρίζουν ότι το προϊόν της ενημέρωσης δεν ελέγχεται και δεν καθορίζεται από την ιδιοκτησία των Μέσων.

Εν τούτοις, οφείλουμε να επισημάνουμε και κάτι ακόμη: Η ενημέρωση, εφ’ όσον μιλάμε για πραγματική ενημέρωση, είναι υπεύθυνη δουλειά των δημοσιογράφων και δεν μπορεί να προσφέρεται ως έδεσμα μεταξύ τυρού και αχλαδίου, όπως συμβαίνει σε ψυχαγωγικές εκπομπές. Όσοι το επιδιώκουν, με όποιους στόχους, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό έχει και τις συνέπειές του…

Η κυβέρνηση, όμως, αντί να πάρει μέτρα προς την κατεύθυνση της προστασίας του πλουραλισμού και της ελεύθερης και υπεύθυνης ενημέρωσης, φροντίζει να «τακτοποιήσει» το τηλεοπτικό τοπίο με εκπτώσεις στους καναλάρχες, που θέλουν λιγότερους από τους μισούς δημοσιογράφους, μετά την αδειοδότηση.

Η ΕΣΗΕΑ αντιδρά και θα συνεχίσει να αντιδρά στη φαλκίδευση της ενημέρωσης και στην ποδηγέτηση των δημοσιογράφων, που επιχειρείται συστηματικά.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ».

Μετά από την ανακοίνωση αυτή είδαμε την αντίδραση από την πλευρά της Σταματίνας Τσιμτσιλή, κατά την διάρκεια της εκπομπής.

Η παρουσιάστρια ανέφερε: «Όταν είσαι τρεις ώρες κάθε μέρα στον αέρα εδώ και δυόμισι τρία χρόνια, μπορεί να έχεις και μια κακή στιγμή και όλοι ψάχνουν αφορμή στον βωμό της ανθρωποφαγίας που μας διακατέχει μια κακή σου στιγμή για να σε πετροβολήσουν. Και αυτοί που κάνουν τις ανακοινώσεις, ας κοιτάξουν στα μητρώα τους που έχουν γράψει ως δημοσιογράφους τους γραμματείς, φαρισαίους, βαστάζους και οδηγούς των διευθυντών ειδήσεων και μετά να πάνε να το παίξουν καμπόσοι με ανακοινώσεις. Ευχαριστώ».