Η Αθηνά Μαξίμου και ο Αιμίλιος Χειλάκης μιλούν για την «κρίση των 40»

Η Αθηνά Μαξίμου και ο Αιμίλιος Χειλάκης μιλούν για την «κρίση των 40»

Η Αθηνά Μαξίμου και ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ένα από τα αγαπημένα ζευγάρια της εγχώριας showbiz, ενώ επιλέγουν να απασχολούν τα φώτα της δημοσιότητας μόνο με τη δουλειά τους.

Οι δύο ηθοποιοί παραχώρησαν κοινή συνέντευξη στο περιοδικό «People», με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία του έργου «Όνειρο καλοκαιρινής νυχτός» του Σαίξπηρ.

Στην περίπτωσή σας, πότε νιώσατε να «πατάτε» υποκριτικά στα πόδια σας;

Αθηνά: Εμένα μου συνέβη μετά τα 40 αυτό. Νομίζω ότι αν ένας ηθοποιός πει πριν από τα 40 «Είμαι καλός», κάτι δεν πάει καλά. Κάποια έπαρση έχει παίξει.

Αιμίλιος: Εγώ θα σου πω ότι η κρίση των 40 είναι συνήθως η κρίση της διαχείρισης του πένθους σου. Πρώτο πένθος: Συνειδητοποιείς ότι κάποια στιγμή θα πεθάνεις. Σκέφτεσαι «Έχω φτάσει στο μέσο του βίου μου». Επίσης, εκεί κοντά στα 40, αρχίζουν να «φεύγουν» δικοί σου άνθρωποι, συγγενείς που περιμένεις και φίλοι που «φεύγουν» ξαφνικά. Ο ηθοποιός γίνεται καλύτερος όταν μάθει να διαχειρίζεται το συλλογικό πένθος.

Αθηνά: Εγώ πιστεύω ότι αυτό που λέμε «κρίση των 40» είναι η μετάβαση από τον ανήλικα στον ενήλικα. Μέχρι τότε μαζεύεις πληροφορίες, νομίζεις ότι ξέρεις τη ζωή και πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, αλλά τελικά από αυτή τη διαχείριση του πένθους που είπε ο Αιμίλιος ενηλικιώνεσαι.

Αιμίλιος: Κι η ευθύνη μας ως ηθοποιοί είναι την ώρα που βλέπεις κάτι να σου πούμε την ιστορία του.