Ημιτελικός Eurovision 2017: Οι αντίπαλοι της Demy και τα τελευταία προγνωστικά

Ημιτελικός Eurovision 2017: Οι αντίπαλοι της Demy και τα τελευταία προγνωστικά

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την Ελλάδα στην φετινή Eurovision, καθώς απόψε η Demy, με το This Is Love, θα διεκδικήσει την πρόκριση της χώρας μας στον τελικό της 62ης διοργάνωσης.

Τα φώτα στο International Exhibition Centre του Κιέβου θα ανάψουν στις 22:00 και το διαγωνιστικό κομμάτι θα «ανοίξει» με την Σουηδία και θα ολοκληρωθεί με την Λετονία. Η Demy θα βγει στη σκηνή 10η κατά σειρά, ενώ ο Hovig που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο 15ος.

Αναλυτικά, η σειρά εμφάνισης των χωρών:

Σουηδία
Γεωργία
Αυστραλία
Αλβανία
Βέλγιο
Μαυροβούνιο
Φινλανδία
Αζερμπαϊτζάν
Πορτογαλία
Ελλάδα

Πολωνία
Μολδαβία
Ισλανδία
Τσεχία
Κύπρος
Αρμενία
Σλοβενία
Λετονία

Μετά την εμφάνιση όλων των χωρών θα δοθεί το σύνθημα για να αρχίσει το televoting. Οι τηλεθεατές θα μπορούν να ψηφίσουν καλώντας από σταθερό στο 901 600 41 ΧΧ προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης της χώρας που επιθυμούν, ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα  στο 19559 με τον κωδικό της χώρας.

Οι πρώτες δέκα χώρες που θα προκριθούν θα ανακοινωθούν, με τυχαία σειρά, περίπου τα μεσάνυχτα, ενώ άλλες δέκα θα προκύψουν από τον δεύτερο ημιτελικό, την Πέμπτη, στον οποίο οι Έλληνες δεν έχουν δικαίωμα ψήφου καθώς η χώρα μας δεν διαγωνίζεται. Επίσης, απευθείας στον τελικό περνούν οι λεγόμενες Big-5 χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια (Ουκρανία).

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, οι χώρες που θα εξασφαλίσουν το «εισιτήριο» είναι: Αρμενία, Πορτογαλία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Ελλάδα, Φινλανδία, Βέλγιο, Αυστραλία, Μολδαβία και Λετονία.