Ζητούν να απαγορευτεί η είσοδος του Casey Affleck στα Όσκαρ

Ζητούν να απαγορευτεί η είσοδος του Casey Affleck στα Όσκαρ

Μπορεί στα περσινά Όσκαρ ο Casey Affleck να κέρδισε το αγαλματίδιο για τον Καλύτερο Ηθοποιό, ωστόσο, κινδυνεύει να βρεθεί εκτός της φετινής τελετής!

Με τον σάλο για τις αποκαλύψεις περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο Hollywood και με δεδομένη της απόφαση της Ακαδημίας των Όσκαρ να αποκλείσει τον Harvey Weinstein, ο σκηνοθέτης Cameron Bossert ζητά να αποκλειστεί και ο 42χρονος ηθοποιός, καθώς εναντίον του έχουν γίνει παρόμοιες καταγγελίες από γυναίκες.

«Πέρυσι, παρά τις πολλές καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις εναντίον του, ο Casey Affleck κέρδισε το βραβείου τού καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο στην ταινία “Μία Πόλη Δίπλα Στη Θάλασσα”, αν και είχε κατηγορηθεί από δύο γυναίκες που συνεργάστηκαν μαζί του σε ντοκιμαντέρ το 2010 ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά. Οι γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο Affleck τους έστειλε απειλητικά μηνύματα και απαίτησε να μοιραστούν μαζί του ένα δωμάτιο ξενοδοχείου… Μία από τις γυναίκες είπε ακόμα ότι ξύπνησε στο κρεβάτι και δίπλα της ήταν ο 42χρονος ηθοποιός», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης σε επιστολή του προς την Ακαδημία.

Οι καταγγελίες στις οποίες βασίστηκε η επιστολή έγιναν από την κινηματογραφίστρια Magdalena Gorka και την παραγωγό Amanda White, που συνεργάστηκαν με τον ηθοποιό στο I’m Still Here. Ο Affleck αρνήθηκε κατηγορηματικά όσα του καταλόγισαν οι δύο γυναίκες και απείλησε να απαντήσει με μηνύσεις, ενώ η υπόθεση κατέληξε σε συμβιβασμό και «έκλεισε» με τον ηθοποιό να καταβάλλει ένα χρηματικό ποσό που έμεινε απόρρητο.