«Ζητείται Ψεύτης»: Οι απαιτήσεις του Μάρκου Σεφερλή που οδήγησαν στην ακύρωση της παράστασης

«Ζητείται Ψεύτης»: Οι απαιτήσεις του Μάρκου Σεφερλή που οδήγησαν στην ακύρωση της παράστασης

Μέσα από την εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου», παρακολουθήσαμε εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με την ακύρωση της παράσταση «Ζητείται Ψεύτης».

Όπως έγινε γνωστό, δεν πρόκειται να ανέβει στην θεατρική σκηνή του Παλλάς, κατόπιν διαφωνίας που υπήρχε με ηθοποιούς. Στην εκπομπή του STAR κατέστησαν σαφές, πως η επιστολή των Θεατρικών Σκηνών απευθυνόταν στο Μάρκο Σεφερλή, παρότι στην επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει πουθενά το όνομα του.

Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στην πορεία της συμφωνίας από τον περσινό Φεβρουάριο ανάμεσα στις δύο πλευρές, αναφέροντας: «Ο Μάρκος Σεφερλής συμφωνεί για πρώτη φορά στην καριέρα του, να αφήσει τα θέατρά του και να δουλέψει στο Παλλάς… Το Φεβρουάριο αποφασίζουν να συμφωνήσουν για την επόμενη χρονιά».

Ανάμεσα σε άλλα, ο δημοσιογράφος της εκπομπής είπε: «1η Αυγούστου έγινε το σημαντικό ραντεβού που συμφώνησαν πολλά πράγματα. Δεν υπογράφουν συμβόλαιο και κάνουν προσύμφωνο. Πριν μία εβδομάδα έρχεται στις Θεατρικές Σκηνές επίσημο έγγραφο από το δικηγόρο του Μάρκου Σεφερλή έγγραφο, που ζητά:

1) Να έχει στη μαρκίζα άποψη για το εικαστικό, αλλά και δική του αφίσα μόνο με τον ίδιο.

2) Η οικονομική πρόταση που είχε ήταν μισθός συν ποσοστά. Τον Αύγουστο ζήτησε προφορικά 50.000 ευρώ ως εγγύηση. Το ίδιο ζήτησε και γραπτώς, αλλά και κάτι παραπάνω.

3) Ζητά να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος Δεκέμβρη-Γενάρη στο Θέατρο Περοκέ σε παιδική παράσταση. Πρόκειται για δύο εβδομάδες πριν το «Ζητείται ψεύτης» στο Παλλάς.

4) Αφού το βράδυ θα ήταν στο Περοκέ, ζήτησε οι πρόβες να γίνονται πρωί»