Εφηβεία: Είμαι έτοιμη να κάνω έρωτα;

Εφηβεία: Είμαι έτοιμη να κάνω έρωτα;

Είναι ένα ερώτημα που «βασανίζει» πολλά κορίτσια της ηλικίας σου, ακόμα και μικρότερα ή μεγαλύτερα. Όμως την απάντηση  στον εαυτό σου μπορείς να τη δώσεις μόνο εσύ.

Η φίλη σου «το έχει κάνει», η ξαδέρφη σου επίσης, μέχρι και το «φυτό» της τάξης. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις κι εσύ. Ο έρωτας δεν έχει χρονικό περιθώριο που αν το ξεπεράσεις θα «καείς». Το πιθανότερο είναι να «καείς» αν το κάνεις τη λάθος στιγμή, για λάθος λόγους και με λάθος άνθρωπο.

Μη βιάζεσαι

Όσο μικρότερη είσαι τόσο δυσκολότερο είναι να διαχειριστείς μία ολοκληρωμένη σεξουαλική σχέση γι’ αυτό και είναι προτιμότερο να δώσεις λίγο χρόνο. Μη βιαστείς για κανέναν λόγο αν εσύ δεν αισθάνεσαι έτοιμη, γιατί έτσι θα είναι μια δυσάρεστη εμπειρία που θα σε ακολουθεί.  Δώσε στον εαυτό σου και στο σώμα σου την ευκαιρία να πειραματιστεί.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκφράσεις το ερωτικό ενδιαφέρον σου, πριν φτάσεις στο… κρεβάτι. Το φλερτ, η συζήτηση, οι εκδηλώσεις θαυμασμού και συμπάθειας είναι μερικοί από αυτούς.  Οι ολοκληρωμένες ερωτικές εμπειρίες και η ερωτική πράξη είναι πολύ θετικά βήματα, αρκεί να συμβαίνουν την κατάλληλη στιγμή.

Διαβάστε την συνέχεια στο liveit.gr