Επιστρέφουν τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα

Επιστρέφουν τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα

Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα των ‘90s στην δημόσια τηλεόραση και πολλοί εύχονταν να… επιστρέψουν, κάτι που φαίνεται ότι θα συμβεί!

Το τηλεπαιχνίδι ήταν ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU), το οποίο ξεκίνησε το 1965 με στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες. Η Ελλάδα συμμετείχε από το 1993 έως το 1999 και σημείωσε τρεις νίκες (αλλά καμία σε τελικό), ενώ παρουσιαστές ήταν πολλοί, όπως οι Δάφνη Μπόκοτα, Κώστας Σγόντζος και Άντζελα Γκερέκου.

Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα θα επιστρέψουν στις οθόνες και ο επικρατέστερος για παρουσιαστής τους, είναι ο Γιώργος Μητσικώστας!

«Από τα παιχνίδια με σύνορα, προτιμώ τα παιχνίδια χωρίς σύνορα», λέει με νόημα στην Espresso ο γνωστός μίμος και, επιβεβαιώοντας ότι συζητά με τους ανθρώπους της ΕΡΤ, συμπληρώνει: «τα παιχνίδια χωρίς σύνορα τα έβλεπα και μου άρεσαν πολύ, όπως παρακολούθησα και το Survivor στον ΣΚΑΙ. Αυτές οι εκπομπές με τα αθλήματα σε παραλίες μου θυμίζουν το τραγούδι του Γιάννη Καλατζή “στη Χονολουλού, στη Χονολουλού, εκεί θα πάει η τρέλα, δεν πάει αλλού”. Φέτος τραγουδούσα “στον Αγιο Δομίνικο, στον Άγιο Δομίνικο, με τη γενιά των ίντιγκο”. Πιστεύω ότι με την οικονομική κρίση οι Έλληνες έχουν βρει τον τρόπο να μην σαλτάρουν: το παιχνίδι. Δεν βλέπετε τους ποδηλάτες που βγαίνουν τα βράδια κομβόι στους δρόμους της Αθήνας; Έχουμε ανάγκη από την πίεση να γίνουμε παιδιά. Η μόδα του παιχνιδιού λοιπόν επανέρχεται στην τηλεόραση. Οι Έλληνες φέτος παρακολουθούσαν αν θα ισορροπήσει καλύτερα ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ή αν θα βάλει στην μπάλα στα δίχτυα ο Γιάννης Σπαλιάρας. Το παιχνίδι δεν κάνει κακό στην ψυχή. Ξεκουράζει το μυαλό».