Επίθεση του Sean Penn στον Ερντογάν για τις σφαγές των Αρμενίων

Επίθεση του Sean Penn στον Ερντογάν για τις σφαγές των Αρμενίων

Eπίθεση κατά του Recep Tayyip Erdoğan εξαπέλυσε ο Sean Penn χαρακτηρίζοντας τον Τούρκο Πρόεδρο «σφαγέα» των Αρμενίων.

Σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του Τwitter ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγόρησε τον Erdoğan ότι μακελεύει τους Αρμενίους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με αμερικανικά όπλα:

«Όσο πάρα πολλοί εξ ημών καθόμαστε ξέγνοιαστοι, οι Αρμένιοι σφαγιάζονται από το φίλο του Τραμπ, τον Ερντογάν με όπλα που εμείς του παρείχαμε. ΔΕΝ είναι ΑΥΤΗ η Αμερική! Μπάιντεν για την αναγέννηση της Αμερικής!» έγραψε ο ηθοποιός.

Μάλιστα, ο Sean Penn εξέφρασε ανοικτά τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Joe Biden ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, σημειώνοντας ότι μέχρι αυτή την εβδομάδα ήταν διστακτικός έναντι του Δημοκρατικού προεδρικού υποψηφίου, μέχρι που τον άκουσε να μιλά λεπτομερώς για το πώς θα χειριστεί την πανδημία του κορωνοϊού, στη μάχη κατά της οποίας έχει στρατευτεί εκτός από τον ίδιο τον Penn και ο γιος του ηθοποιού:

«Μόλις άκουσα τη στρατηγική του Μπάιντεν έναντι της Covid-19. Είναι ακριβώς αυτή που χρειαζόμαστε. Aπό την πρώτη μέρα [της πανδημίας] παρακολουθώ τα σημεία όπου γίνονται τεστ.

Μιλώ με τον [Άντονι] Φάουτσι [επιδημιολόγο της κυβέρνησης Τραμπ] και όλους τους κορυφαίους επιστήμονες. Είναι ΟΛΑ ΑΥΤΑ που θα κάνουν την Αμερική να επιστρέψει στη δουλειά και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Αμφιταλαντευόμουν για τον Μπάιντεν. Aυτό πέρασε. Μπάιντεν για την Αμερική», ανέφερε ο Sean Penn σε άλλη ανάρτησή του στο Twitter.