Εξαιρετικό “Τίμημα” στο θέατρο Ιλίσσια

Εξαιρετικό “Τίμημα” στο θέατρο Ιλίσσια

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος για δεύτερη χρονιά συνεχίζει την μεγάλη επιτυχία του περσινού χειμώνα που κέρδισε κοινό και κριτικούς.

Το Τίμημα του Άρθουρ Μίλλερ,ένα από τα πιο γνωστότερα έργα του συγγραφέα γραμμένο το 1967 και πολυανεβασμένο σε θεατρικές σκηνές παγκοσμίως, ανεβαίνει ξανά στο θέατρο Ιλίσια για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Ένας μοναδικός θίασος με καταπληκτικές ερμηνείες που μαγεύουν το απαιτητικό κοινό της Αθήνας.

Οι διαχρονικές αλήθειες του έργου του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα ζωντανεύουν απο την σκηνοθετική ματιά της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου.

Το «Τίμημα» ήταν από τα αγαπημένα έργα του Άρθουρ Μίλλερ, καθώς είναι και το μόνο έργο που αποφάσισε να σκηνοθετήσει. Σκιαγράφησε τους χαρακτήρες του περίτεχνα να προσπαθούν να ισορροπήσουν και να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, ενώ οι καταιγιστικές αποκαλύψεις ξεδιπλώνονται με μαεστρία μπροστά μας.

Οι ήρωες καλούνται να αναθεωρήσουν όλες τις αποφάσεις τους μπροστά στην αναγκαστική εκποίηση της πατρικής περιουσίας τους. Ένα σωρό έπιπλα στοιβαγμένα για σχεδόν 30 χρόνια, ύστερα από την οικονομική καταστροφή του πατέρα τους το 1929, «στοιχειωμένα» με τις επιλογές που καθόρισαν τις ζωές όλων.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή του ΙΛΙΣΙΑ για να ερμηνεύσει τον Ρωσοεβραίο παλαιοπώλη Gregory Solomon, την πηγή του κωμικού στο έργο, τον ρόλο που κινεί τα νήματα της δράσης.

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και ο Χρήστος Σαπουντζής  ενσαρκώνουν τα δύο αδέλφια που συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια για να αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους. Μαζί τους η Ρένια Λουιζίδου στο ρόλο της γυναίκας, η οποία διεκδικεί τη ζωή της που τόσα χρόνια βρίσκεται σε αναμονή.

Οι ήρωες του έργου εκπρόσωποι μιας κοινωνίας που κάποτε φαινόταν να αλλάζει… Μιας κοινωνίας που τελικά δεν έχει αλλάξει κι όμως πρέπει να συνεχίσει να πιστεύει σε κάτι γιατί αλλιώς έχει πεθάνει.

Το GPOP.GR βρέθηκε σε μια από τις παραστάσεις του έργου και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένο.

Εξαιρετικό σκηνικό αλλά και όλοι ηθοποιοί είναι καταπληκτικοί και για αυτό ο κόσμος το αγάπησε και συνέχισε για δεύτερη σεζόν.

Ένα γεμάτο από κόσμο θέατρο που τους χάρισε το πιο γερό τους χειροκρότημα και τα πιο θερμά τους συγχαρητήρια.

Ο “μεγάλος” Γιώργος Μιχαλακόπουλος εντυπωσιάζει και αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από εκείνον.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία θα ολοκληρώσει την πορεία της στην Αθήνα και θα συνεχίσει στη Θεσσαλονίκη για περιορισμένες παραστάσεις.

Η συμπρωτεύουσα θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια από τις καλύτερες παραστάσεις των τελευταίων δυο χρόνων.

Συγχαρητήρια σε όλους, καταπληκτική δουλειά.