Ελίνα Ακριτίδου: Το άγνωστο περιστατικό με τον Φώσκολο στη Λάμψη

Ελίνα Ακριτίδου: Το άγνωστο περιστατικό με τον Φώσκολο στη Λάμψη

Η Ελίνα Ακριτίδου επί σειρά ετών συνεργαζόταν με τον Νίκο Φώσκολο και σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στη Νέα Σελίδα, αποκάλυψε ένα άγνωστο περιστατικό από τα γυρίσματα με τον Φώσκολο στη Λάμψη, ο οποίος ανάγκασε μεγάλο τότε ηθοποιό να της ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

«Ο Νίκος Φώσκολος ήταν μεγάλος δάσκαλος, πολύ δίκαιος και ο τέλειος επαγγελματίας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, σε μια από τις πρώτες μας συνεργασίες, είχα να γυρίσω μια σκηνή με έναν πολύ σπουδαίο ηθοποιό. Είμαι διαβασμένη, σε αντίθεση με εκείνον, που δεν έχει μάθει τα λόγια του και με απαξιώνει. Μας ειδοποιεί ο κ. Φώσκολος ότι το γύρισμα διακόπτεται και ζητά να μιλήσει με τον συνάδελφό μου. Του εξηγεί ότι δεν έχει σημασία αν είμαι 18 χρόνων κι αν είμαι ακόμα στη σχολή και ότι πρέπει να με σέβεται. Αμέσως μετά μας κάλεσε και τους δύο, τον υποχρέωσε να μου ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, και του έδωσε ένα τέταρτο για να μελετήσει, για να κάνουμε πρώτα την πρόβα και μετά το γύρισμα» είπε η ηθοποιός και πρόσθεσε:

«Στη συνέχεια ζήτησε από την παραγωγή να του κάνει επίπληξη για τη συμπεριφορά του. Αυτά δεν γίνονται πια. Στο παρελθόν, όσοι ασχολούνταν με την τηλεόραση γνώριζαν το αντικείμενο. Αυτό που μπορώ να πω για τον Νίκο Φώσκολο είναι ότι με δίδαξε πώς να είμαι επαγγελματίας. Είναι πράγματα που προσπαθώ να εξηγήσω τώρα σε νέα παιδιά και δεν τα καταλαβαίνουν. Όταν ένας ηθοποιός πήγαινε στο γύρισμα ήταν αυτονόητο ότι θα είχε μαζί του σε μια τσάντα εσώρουχα σε όλα τα χρώματα και καλσόν, γιατί δεν είναι υποχρεωμένος ο στιλίστας να έχει μαζί του τα πάντα. Είναι αυτονόητο ότι, όταν πας στο γύρισμα, πρέπει να είσαι διαβασμένος και καθαρός, αλλά δυστυχώς αυτό δεν το σέβονται όλοι οι συνάδελφοι».