Εκατοντάδες Χανιώτισσες γιόρτασαν τον μητρικό θηλασμό

Εκατοντάδες Χανιώτισσες γιόρτασαν τον μητρικό θηλασμό

Μαζική ήταν και φέτος η συμμετοχή των νέων γονέων στον πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό που διοργάνωσε για τα Χανιά η ομάδα «Χανιά: Φίλοι και Υποστηρικτές του Μητρικού Θηλασμού» με την υποστήριξε του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ.

Πρόκειται για την 8η διοργάνωση η οποία φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Βλησίδη στο Κουμ Καπί και περιελάμβανε, μουσική, χορό, δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά αλλά και καταμέτρηση των μωρών και παιδιών που θήλασαν ταυτόχρονα στα Χανιά και σε 55 συνολικά πόλεις στην Ελλάδα.

«Σκοπός είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου μητρικού θηλασμού και η ενημέρωση του κόσμου γύρω από το θέμα» τόνισε, σε δήλωσή της η Κατερίνα Λιγκουνάκη από την ομάδα των Χανίων η οποία αριθμεί πλέον σχεδόν 3.000 μέλη!

«Οι γυναίκες είναι αρκετά πιο ενημερωμένες σε σχέση με πέντε χρόνια πριν. Τα μέλη μας κάθε χρόνο αυξάνονται και αυτό μας δίνει την εντύπωση ότι αυξάνονται και οι θηλάζουσες παράλληλα. Η ομάδα ξεκίνησε από μία παρέα πέντε ατόμων και αριθμεί πλέον πάνω από 3000 μέλη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε την συνέχεια στο zarpanews.gr