Εβδομάδα Γεύσης στο TV5MONDE

Εβδομάδα Γεύσης στο TV5MONDE

Η Εβδομάδα Γεύσης
Από τις 6 έως τις 13 Οκτωβρίου στο TV5MONDE

100 χρόνια στο τραπέζι
Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 15:00

Εννιά από τους μεγαλύτερους γαστρονόμους του Κεμπέκ ανασυνθέτουν, μέσα από ένα εκλεκτό γεύμα, την εξέλιξη του Κεμπέκ και την μαγειρική του ανεξαρτητοποίηση.

Οι γαλλικές λιχουδιές κατακτούν τον κόσμο
Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 13:30

Κανελέ, κρεμ μπρουλέ, γκατό μπασκ: τα made in France επιδόρπια διαπρέπουν ως γκουρμέ διεθνώς. Ταξίδι κοντά σε μερικούς πρεσβευτές τους.

#Γαλλική βερσιόν
Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 17:00

Από μικρός, ο Ιάπωνας Κει Κομπαγιάσι δεν έχει παρά έναν στόχο : να γίνει διάσημος σεφ της γαλλικής κουζίνας. Μας δέχεται σήμερα στο εστιατόριό του στο Παρίσι για να μιλήσουμε για γαστρονομία.

Οι αριστοτέχνες της σοκολάτας
Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 19:40

Από το Περού ως τη Μαδαγασκάρη ακολουθείστε ξεχωριστούς τεχνίτες σε αναζήτηση των σπανιότερων φασολιών κακάο. Μας αποκαλύπτουν τα μυστικά μετατροπής τους στις πιο ασυνήθιστες σοκολάτες.

Épicerie Fine – Αυθεντικά γαλλικά προϊόντα
Κάθε Κυριακή στις 14:00

Ο, βραβευμένος με αστέρι, σεφ Γκι Μαρτέν παρουσιάζει τα εμβληματικά προϊόντα της γαλλικής επαρχίας και σκιαγραφεί το πορτρέτο όσων τα επεξεργάζονται.

Τάση XXI
Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 17:00

Η εκπομπή Τάση XXI διασχίζει το κατώφλι των μεγαλύτερων παρισινών παλατιών και μας οδηγεί δυτικά για να ανακαλύψουμε την παρασκευή χαβιαριού Ακιταίνης και κρουασάν σοκολάτας. 

Από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10:30

Παρακολουθείστε όλο τον χρόνο τις καλύτερες βελγικές, καναδικές, γαλλικές και ελβετικές εκπομπές μαγειρικής.

Σεφ!
Κάθε Πέμπτη στις 19:40
από τις 17 Οκτωβρίου

Ένας παραβάτης με αναστολή για μια ομάδα πίεσης.

Ένας διάσημος σεφ εντάσσει κάθε χρόνο στη μονάδα του έναν νέο παραβάτη που βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο. Η άφιξη του Ρομέν επηρεάζει την πορεία μίας ομάδας σε αναταραχή.