Είναι οι Έλληνες κουβαρντάδες όταν ταξιδεύουν;

Είναι οι Έλληνες κουβαρντάδες όταν ταξιδεύουν;

Σύμφωνα με την πρόσφατη Ταξιδιωτική Έρευνα* που διεξήχθη από την PayPal και την εταιρεία ερευνών GfK – οι Έλληνες τουρίστες εκτιμούν τις ελκυστικές τιμές, καθώς και τη μοναδική φυσική ομορφιά και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. 

Οι Έλληνες φαίνεται πως είναι υπερήφανοι για την χώρα τους και την τουριστική της αξία. Το 99% των Ελλήνων θα συνιστούσε σε ξένους τουρίστες να επισκεφθούν την χώρα μας, ενώ μόλις το 1% δεν θα έκανε το ίδιο. 

Οι κυριότερες προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών

Λόγω του πλούτου και της πολυμορφίας της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, οι Έλληνες τουρίστες διαθέτουν πάμπολλες επιλογές για ταξίδια. Την τελευταία τριετία, ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ήταν η Βουλγαρία, την οποία επισκέφθηκε το 44% των Ελλήνων ερωτηθέντων. Σύμφωνα με την έρευνα, η Κύπρος και η Τσεχία ήταν η δεύτερη και η τρίτη χώρα που επισκέφθηκαν πιο συχνά οι συμπατριώτες μας, με ποσοστό 41% και 15% αντίστοιχα.

Οι προτιμήσεις σχετικά με τους προορισμούς συμβαδίζουν με τον τύπο των διακοπών που επιλέγουν οι τουρίστες. Τα μεγαλύτερα γκρουπ των Ελλήνων ταξιδιωτών που επισκέφθηκαν την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη τα τελευταία 3 χρόνια ταξίδεψαν για αναψυχή (70%) και για πολιτιστικούς λόγους, όπως οι επισκέψεις σε αξιοθέατα και μουσεία (30%). Άλλοι δημοφιλείς τύποι ταξιδιών μεταξύ των Ελλήνων πολιτών ήταν για επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους (επιλέχθηκε από το 15%) επαγγελματικά ταξίδια (14%), καθώς και ταξίδια για ψώνια (13%). Μόλις το 9% ταξίδεψε με αφορμή συγκεκριμένες δημόσιες εκδηλώσεις (φεστιβάλ, συναυλίες, παραστάσεις, κ.α.).

Διαβάστε την συνέχεια στο fortunegreece.com