Είδαμε το “Προσοχή ο φίλος δαγκώνει” σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη!

Είδαμε το "Προσοχή ο φίλος δαγκώνει" σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη!

Μετά την περσινή του επιτυχία στην “Matilda” στο θέατρο Ακροπόλ, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης επέστρεψε το φετινό χειμώνα στο καλλιτεχνικό του σπίτι, το θέατρο Ζίνα.

Ο γνωστός ηθοποιός επέλεξε να πρωταγωνιστήσει και να σκηνοθετήσει για ακόμη μια φορά μια κωμωδία, κάτι που ξέρει πολύ καλά και κερδίζει τις εντυπώσεις κάθε χρόνο.

Συγκεκριμένα, έφερε στην Ελλάδα το έργο «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει» και έχει δημιουργήσει μια ανατρεπτικά, αυτοσχεδιαστική παράσταση.

Η εν λόγω κωμωδία βασίζεται στο «Μου αρέσει πραγματικά τι κάνεις» της Κάρολ Κριπ. Το κοινό από τη στιγμή που θα επιλέξει να παρακολουθησει το εν λόγω έργο, ξέρει ότι θα περάσει τέλεια και το πιο βασικό ότι θα γελάσει πολύ.

Μάλιστα, το θεατρικό έργο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο Παρίσι, όπου παίζεται για 16η συνεχή χρονιά, «σπάζοντας τα ταμεία” και πρόκειται για την παράσταση… «ύμνο» στην τοξική φιλία: το φθόνο, το ψέμα, την προδοσία και την υποκρισία, έννοιες τόσο γνωστές στις μέρες μας.

Η πλοκή του έργου γρήγορη και πολύ ενδιαφέρουσα, με αρκετές ανατροπές και απρόοπτα που θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό.

Όλοι όσοι βρεθούν στο θέατρο Ζίνα, θα περάσουνε μια υπέροχη βραδιά και θα  αφήσουν για λίγο πίσω όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους και θα κάνουν γέλια μέχρι δακρύων.

Μαζί με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη επί σκηνής βρίσκονται ο Κρατερός Καστούλης που είναι υπέροχος, η Ευαγγελία Μουμούρη που είναι ξεκαρδιστική και δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας και η εξαιρετική Ναταλία Δραγούμη.

Πολύ καλές ερμηνείες σε ένα πολύ εντυπωσιακό σκηνικό.

Η ανατροπή στο τέλος της παράστασης, περνάει ένα πολύ δυνατό μήνυμα!

Το κοινό στην υπόκλιση καταχειροκροτάει τους τέσσερις πρωταγωνιστές που δίνουν κάθε βράδυ τον καλύτερο τους εαυτό, επί δυο ώρες πάνω στη σκηνή.

Το GPOP.GR παρακολούθησε το “Προσοχή ο φίλος δαγκώνει” στο θέατρο Ζίνα και το συστήνει ανεπιφύλακτα στους αναγνώστες του! Μπράβο σε όλους τους συντελεστές!

Λίγα λόγια για την υπόθεση: 

Δύο ζευγάρια, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες, μπλέκουν τις «γραμμές» φιλίας, δημιουργούν απρόοπτες καταστάσεις που φθάνουν στη γελοιότητα και ανακαλύπτουν πως οι καλύτεροι φίλοι τους δεν είναι και τόσο …φίλοι όπως πίστευαν.

Ένας λανθασμένος χειρισμός του κινητού τηλεφώνου φέρνει στο φως όλη την αλήθεια: τι πραγματικά σκέφτονται οι φίλοι τους γι΄αυτούς.Κι όταν τα στόματα ανοίγουν, αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα όλων. Αναγκάζονται να βγάλουν τις μάσκες και να τα… πουν όλα κατά πρόσωπο…

Η Carole Greep (Κάρολ Γκριπ) είναι Γαλλίδα συγγραφέας και έχει υπογράψει μεγάλες επιτυχίες της σύγχρονης θεατρικής σκηνής.

Οι βλαβερές συνέπειες της φιλίας:

«Οι φίλοι δεν μειώνουν τα επίπεδα του στρες όπως κάποιοι λανθασμένα πιστεύουν».
«Οι φίλοι δεν συγχωρούν»
«Οι φίλοι δεν μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι αλλά χειρότεροι».
«Οι φίλοι δεν μας προστατεύουν».
«Οι φίλοι δεν μας στηρίζουν σε κάθε δυσκολία».

Αν πιστεύετε κάτι αντίθετο, δείτε το «Προσοχή ο φίλος δαγκώνει» για να πεισθείτε.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Κρατερός Κατσούλης, Ναταλία Δραγούμη, Ευαγγελία Μουμούρη

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αντώνης Γαλέος
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
ΣΚΗΝΙΚΑ: Μαίρη Τσαγκάρη
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Μαρία Τσαμουδάκη
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Βαγγέλης Πιτσιλός
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Μελίνα Ντούσικου
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Break through
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Αφοι Τάγαρη