Είδαμε το Αφέντης και Δούλος, στο νέο θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Είδαμε το Αφέντης και Δούλος, στο νέο θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Η παράσταση «Αφέντης και Δούλος» επέστρεψε στο Νέο θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε την περσινή σεζόν.

Έτσι λοιπόν απο 5 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου το θεατρόφιλο κοινό απολαμβάνει τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Γιώργο Νανούρη σε 70 λεπτά του εξαιρετικού έργου του Λέοντος Τολστόι.

Το Gpop.gr βρέθηκε σε μία από τις παραστάσεις και έμεινε ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα και σας το συστήνει να το δείτε πρωτού ολοκληρωθεί.

Εννοείται πως έχουμε και φωτιγραφια απο το σκηνικό μόνο για εσάς.

Ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει και σκηνοθετεί το ομώνυμο διήγημα του με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο ρόλο του Αφέντη και τον ίδιο στο ρόλο του Δούλου. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Λόλεκ.

Το διήγημα του Λέοντος Τολστόι που γράφτηκε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο της Ρωσίας 125 χρόνια πριν, είναι ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ. Μοιάζει με σύγχρονη παραβολή που μιλά για την αναζήτηση του νοήματος της ζωής. Ένας πλούσιος έμπορος αψηφά τις ακραίες καιρικές συνθήκες και με μοναδικό κίνητρο το κέρδος, αποφασίζει να βγει με τον υπηρέτη του μέσα στη νύχτα για να προλάβει να αγοράσει πρώτος ένα κτήμα σε τιμή ευκαιρίας. Στο δρόμο, εξαιτίας μιας δυνατής χιονοθύελλας, χάνονται στις παγωμένες εκτάσεις της ρωσικής επαρχίας. Οι δύο άντρες βρίσκονται τώρα ανυπεράσπιστοι μπροστά στους κινδύνους της μανιασμένης φύσης. Ο αφέντης θα προσπαθήσει να σώσει τον εαυτό του αφήνοντας τον δούλο μόνο και αβοήθητο. Πολύ σύντομα όμως θα βρεθεί στην ίδια θέση μ’ αυτόν και τότε θα ακούσει για πρώτη φορά την καρδιά του να χτυπά πραγματικά…

Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει τις σχέσεις των ανθρώπων αλλα και την βοήθεια που μπορει να προσφέρει ο ένας στον άλλον.

Σκηνικά-Κοστούμια: Μαίρη Τσαγκάρη
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Εικαστική σύλληψη και επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης
Βοηθ. σκηνοθέτη: Δημήτρης Κυπραίος, Αντώνης Κολοβός
Βοηθ. σκηνογράφου: Νατάσα Τσιντικίδη, Σωτήρης Μήτσουλας
Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
Οργάνωση Παραγωγής: Όλγα Μαυροειδή
Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος
Μετάφραση από τα ρωσικά: Σταυρούλα Αργυροπούλου