Δυο ξένα ντοκιμαντέρ σε Α’ τηλεοπτικής μετάδοση

Δυο ξένα ντοκιμαντέρ σε Α' τηλεοπτικής μετάδοση

Δύο σειρές Ντοκιμαντέρ Α’ τηλεοπτικής μετάδοσης
ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα στην ΕΡΤ3.

Ο αληθινός πόλεμος των θρόνων

Το κανάλι της ΕΡΤ3 από την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και για τις επόμενες 4 Κυριακές  θα προβάλλει την ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ «Ο αληθινός πόλεμος των θρόνων» (“The real war of thrones”). Το δραματοποιημένο αμερικανικό ντοκιμαντέρ Α’ τηλεοπτικής μετάδοσης θα προβάλλεται κάθε εβδομάδα στις 21:00,παραγωγής “Pernel Media”.

«O αληθινός πόλεμος των θρόνων» εξιστορεί τα παρασκηνιακά γεγονότα ανάμεσα στις βασιλικές οικογένειες την εποχής της πρώιμης Ευρώπης, οι οποίες μάχονταν να κερδίσουν μια θέση στην εξουσία αλλά και την ιστορία. Καθώς οι ιστορικές πηγές,  κυρίως καταγράφουν τα επικά πεδία μαχών, τα όπλα και τα στρατεύματα, το ντοκιμαντέρ διεισδύει στην ιδιωτική ζωή των κυριάρχων πρόσωπων των ταραγμένων αιώνων, δηλαδή στις ίντριγκες, τις δολοπλοκίες, τις στρατηγικές συμμαχίες, τους έρωτες και τις μοιχείες, την εξαπάτηση και τους φόνους. Ένα θέμα που άλλωστε έχει εμπνεύσει πληθώρα βιβλίων και τηλεοπτικών παραγώγων.

Σε κάθε επεισόδιο ξετυλίγεται η ιστορία και μιας διαφορετικής δυναστείας που συνετέλεσε στη διαμόρφωση της Ευρώπης, με το 1ο να καλύπτει τα γεγονότα του Εκατονταετούς πολέμου και τη διαμάχη Αγγλίας- Γαλλίας για τον θρόνο.

Σκηνοθεσία : Vanessa Pontent, Alain Brunard.

Ένας περίπατος στην τέχνη

Η βρετανικής παραγωγής σειρά ντοκιμαντέρ «Ένας περίπατος στην τέχνη» (“Tate Britains great British Walks”) που θα ολοκληρωθεί σε 6 επεισόδια κάνει πρεμιέρα σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 20:00.

Ο Gus Casely-Hayford, ιστορικός και επιμελητής τέχνης, με τη βοήθεια σχετικών ανθρώπων της τέχνης προσεγγίζει με μια διαφορετική ματιά τη ζωή και το έργο αγαπημένων ζωγράφων της Μ.Βρετανιας. Ταξιδεύοντας σε όλα τα μέρη της χώρας, σε πόλεις και χωριά, ανακαλύπτει τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του τόπου.

Οι προσωπικότητες των: John Constable, William Power Frith, J.M.W. Turner, William Hogarth, Joset Jerman και Alfred Wallis ξεδιπλώνονται μέσα από τους πινάκες τους. Η πατρίδα της παιδικής τους ηλικίας και τα τοπία που τους ενέπνευσαν κυριαρχούν. Στη διάρκεια των περιηγήσεων αποκαλύπτονται ιστορίες και κουτσομπολιά, κρυφές και σκοτεινές πλευρές καθώς και καινούργια επίπεδα ερμηνειών για το έργο αυτών των σπουδαίων καλλιτεχνών.

Παρουσίαση: Gus Casely- Hayford

Μαζί του οι: Michael Sheen, Miriam Margolyes, Danny Baker, Cerys Matthews, Simon Callow, Richard E. Grant.