Διώχνουν από το σχολείο τον 15χρονο που μαχαίρωσαν στην Αμαλιάδα

Διώχνουν από το σχολείο τον 15χρονο που μαχαίρωσαν στην Αμαλιάδα

Το συμβούλιο καθηγητών του σχολείου στην Αμαλιάδα στο οποίο φοιτά ο 15χρονος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι προ λίγου διαστήματος, αποφάσισε να διώξει τον μαθητή, όπως καταγγέλλει η μητέρα του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, το συμβούλιο αποφάσισε να διώξει και τον μαθητή ο οποίος μαχαίρωσε τον 15χρονο και τον έστειλε στο νοσοκομείο.

Η μητέρα του 15χρονου κατήγγειλε πως ενημερώθηκε για την απόφαση, αλλά δεν της εξήγησαν τους λόγους. Ωστόσο, έκανε αίτηση για να λάβει τα πρακτικά της απόφασης, τα οποία θα της σταλούν ταχυδρομικά.

Σύμφωνα με την ίδια, το συμβούλιο φέρεται να ζήτησε τον λόγο από τον 15χρονο για την έκταση που πήρε το συμβάν αλλά και για το ότι δήλωσε ότι το σχολείο πιθανόν να μην έκανε κάτι αν γνώριζε τη συμπεριφορά του μαθητή που του επιτέθηκε. Ο νεαρός μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τη μητέρα του, απολογήθηκε για τις δηλώσεις του.

«Του δίνουν άλλο ένα μαχαίρωμα» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του, σχολιάζοντας την απομάκρυνση του παιδιού της από το σχολείο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας είπε ότι αφού λάβουν τα πρακτικά και εξετάσουν το σκεπτικό της απόφασης και την αιτιολογία ενδέχεται να προσφύγουν στα ποινικά αλλά και τα αστικά δικαστήρια.

Πηγή: cnn.gr