Διαμάχη χωρίς τέλος για τις τηλεοπτικές άδειες

Διαμάχη χωρίς τέλος για τις τηλεοπτικές άδειες

Η διαμάχη κυβέρνησης-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η κυβέρνηση με νέα ανακοίνωσή της, σημείωσε ότι “κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου”.

“Η ΝΔ καλό είναι να κατανοήσει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων του κράτους. Τότε, ίσως, καταλάβει, τα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η διαπλοκή που έθρεψε για δεκαετίες τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα”, αναφέρεται σε σημείωμα του Μαξίμου.

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία, η οποία θεωρεί ότι το ζήτημα αυτό σε συνδυασμό με το προσφυγικό θα αποβεί “μοιραίο” για το ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι πλέον γενική πεποίθηση ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει πολιτικά, νομικά και ηθικά καταρρεύσει”, υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε νέα ανακοίνωση του.

“Η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού είναι εκτεθειμένη σε μεγάλες ευθύνες γιατί δεν διασφάλισε τον ουσιαστικό έλεγχο του πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών. Η διαφάνεια, τόσο αναγκαία για το θέμα τηλεοπτικών αδειών, καταστρατηγήθηκε από την Κυβέρνηση των κ. Τσίπρα – Παππά – Καμμένου. Το υποτιθέμενο χτύπημα της διαπλοκής, έγινε από την Κυβέρνηση υιοθέτηση και επέκτασή της”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά επομένως ότι ο νόμος τον οποίο είχε υποσχεθεί να ακυρώσει, έχει ήδη ακυρωθεί εκ των πραγμάτων και άρα πως η στάση της δικαιώνεται εκ των πραγμάτων:

“Είχαμε πει ότι για τη Νέα Δημοκρατία ήταν υποχρέωση δημοκρατίας να ακυρώσει το νόμο Παππά. Τον ακυρώνει, τελικά, η ίδια η πραγματικότητα”.

Πηγή: News247.gr