Διαθέσιμη και επίσημα η μουσική του Prince στο YouTube

Διαθέσιμη και επίσημα η μουσική του Prince στο YouTube

Τα επίσημα βίντεο του Prince είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή στο YouTube, σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατο του σταρ, που ήταν ορκισμένος εχθρός του ιστότοπου αυτού.

Οι διαχειριστές της περιουσίας του Prince, ο οποίος απεβίωσε τον Απρίλιο του 2016, δημιούργησαν το επίσημο κανάλι του στο YouTube, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν σφοδρός επικριτής του.

Η σχέση του με τον ιστότοπο ήταν θυελλώδης. Το 2007 είχε ζητήσει την απόσυρση 2.000 βίντεο από εκεί, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, επρόκειτο για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Μάλιστα είχε δημιουργήσει μια ομάδα που ήταν αρμόδια να εντοπίζει και να κατεβάζει όλα τα βίντεό του, ακόμη και μικρά αποσπάσματα που είχαν τραβήξει και ανεβάσει στο Διαδίκτυο οι φανς του.

Ο Prince δήλωνε ότι το ίντερνετ είναι νεκρό. «Είναι σαν το MTV» είπε το 2010 στην Daily Mirror. «Καποτε το MTV ήταν μοντέρνο και πλέον είναι ξεπερασμένο. Όπως και να έχει, τα κομπιούτερ και όλα αυτά τα τεχνολογικά γκάτζετ δεν είναι καλά. Γεμίζουν απλά το κεφάλι σου με αριθμούς και αυτό δε μπορεί παρά να είναι κακό για εσένα».

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com