Δημόσια καταγγελία από την Angelina Jolie για σεξουαλική βία

Δημόσια καταγγελία από την Angelina Jolie για σεξουαλική βία

Η Angelina Jolie καταδίκασε τη σεξουαλική βία εναντίον των γυναικών Ροχίνγκια στη Μιανμάρ, όπου μια επιχείρηση του στρατού έχει οδηγήσει στη φυγή εκατοντάδων χιλιάδων μελών της μουσουλμανικής μειονότητας.

Περισσότεροι από 600.000 Ροχίνγκια έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο Μπανγκλαντές από τα τέλη Αυγούστου εξαιτίας των διώξεων στις οποίες επιδίδεται ο βιρμανικός στρατός και τις οποίες ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει «εθνοκάθαρση».

Η Jolie, που είναι ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δήλωσε σε μια αντιπροσωπεία του Μπανγκλαντές στο Βανκούβερ ότι σκοπεύει να επισκεφθεί τους Ροχίνγκια που είναι θύματα σεξουαλικής βίας.

«Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ομιλία της για τη σεξουαλική βία που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι γυναίκες Ροχίνγκια που έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές και καταδίκασε την ένοπλη σύγκρουση στη Μιανμάρ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Μπανγκλαντές.

Από την πλευρά της η Πραμίλα Πάτεν, ειδική εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία στις συγκρούσεις, δήλωσε ότι θα παραπέμψει τις κατηγορίες αυτές εναντίον του στρατού της Μιανμάρ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ