Δημοτικός Κινηματογράφος “Κήπος” για 37ο καλοκαίρι

Δημοτικός Κινηματογράφος “Κήπος” για 37ο καλοκαίρι

Για 37η χρονιά συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του ο Δημοτικός Κινηματογράφος “Κήπος” με ποιοτικές ταινίες και με σύγχρονο μηχάνημα προβολής.

H επίσημη έναρξη του Κινηματογράφου έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου, ενώ μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου τελευταία προβολή θα προβληθούν 24 ταινίες. Την ευθύνη της επιλογής των ταινιών έχει μία τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον Κώστα Μαυρακάκη (εκ των θεμελιωτών του “Κήπου”) τον σινεφίλ Ιορδάνη Ακασιάδη και τον σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη. «Το φετινό πρόγραμμα απευθύνεται σε εκείνους που τους αρέσουν να βλέπουν καλές ταινίες, δεν προδίδει την ιστορία του “Κήπου” και έχει στόχο να τα βγάλει πέρα οικονομικά ο Κινηματογράφος καθώς οι ταινίες έχουν επιλεγεί και με αυτό το κριτήριο» επεσήμανε ο κ. Μαυρακάκης στα “Χ.Ν.”.

Φέτος για πρώτη φορά η μηχανή προβολής θα λειτουργεί με νέο σύστημα (ψηφιακή προβολή) και όχι με τις κλασικές πομπίνες. Στόχος των ανθρώπων της επιτροπής είναι το ιστορικό σινεμά να παραμείνει ποιοτικό και παράλληλα προσιτό στους φίλους του Κινηματογράφου. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο την περίοδο της κρίσης.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Μαυρακάκης τα τελευταία 5 – 6 χρόνια η επιτροπή του Δημοτικού Κινηματογράφου έχει να λύσει πολλά προβλήματα με βασικό το οικονομικό. «Στο παρελθόν ήμασταν “απλωμένοι” σε όλες τις εταιρείες – στα γραφεία διακίνησης ταινιών. Παίρναμε ταινίες από 6 – 7 εταιρείες. Πλέον έχοντας ως δεδομένο την αδυναμία του Δήμου να πριμοδοτήσει τον Κινηματογράφο, υπάρχει μείζον οικονομικό θέμα.

Οταν υπάρχουν γραφεία που σου δίνουν ταινίες με 150 ευρώ και άλλα με 600 αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν μπορείς να πάρεις από αυτό το γραφείο που δίνει ταινίες στα 600 ευρώ» σημειώνει, ενώ παράλληλα εξηγεί πως στόχος της επιτροπής είναι ο Δημοτικός Κινηματογράφος να παραμείνει βιώσιμος. Αναφορικά με το πρόγραμμα ο κ. Μαυρακάκης τονίζει πως καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα. Πιστεύουμε πραγματικά ότι στο πρόγραμμα θα βρουν οι φίλοι του κινηματογράφου ενδιαφέρουσες ταινίες». Και μπορεί η “χρυσή εποχή” της δεκαετίας του ’80 -όταν τα εισιτήρια ξεπερνούσαν τα 25.000 κάθε σεζόν- να αποτελεί παρελθόν για τον “Κήπο”, ωστόσο, η αγάπη των σινεφίλ παραμένει ζωντανή για τον κινηματογράφο του Δήμου.

Δείτα αναλυτικά όλο το πρόγραμμα εδώ 

Προβολή ταινίας: “Οι άνθρωποι του παππού μου”

Η ταινία: “Οι άνθρωποι του παππού μου” θα προβληθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 10 μ.μ. στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Κήπος”. Την προβολή θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο σκηνοθέτης Çağan Irmak, o διευθυντής φωτογραφίας Gokhan Tiryaki και ο ηθοποιός Yığıt Özşener O Οζάν ένα 10χρονο αγόρι που κατοικεί με την οικογένειά του σε μία όμορφη μικρή πόλη στα παράλια της Τουρκίας, θα γνωρίσει την ιστορία των προγόνων του μέσα από τις νοσταλγικές αφηγήσεις του παππού του, Μεχμέτ. Ο παππούς του μικρού Οζάν μετανάστης που κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών ήρθε στην Τουρκία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Ο παππούς Μεχμέτ με τα μπουκάλια που αφήνει στα γαλανά νερά του Αιγαίου “ταξιδεύει” τον μικρό εγγονό του στα μέρη που γεννήθηκε.

Πηγη: haniotika-nea.gr